Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nagelsmann hívására visszatér a válogatottba a Real Madrid világbajnok középpályása

Eurosport Magyarország

Frissítve 22/02/2024 - 15:23 GMT+1

EURO-2024 - Visszatér a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottba a 2014-ben világbajnok Toni Kroos, a Real Madrid középpályása.

Toni Kroos

Fotó: Getty Images

Toni Kroos visszatér a német labdarúgó-válogatottba

A 34 éves futballista ezt csütörtökön, az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésben jelentette be, döntését pedig azzal indokolta, hogy Julian Nagelsmann felkérte őt erre.
"Srácok, röviden és tömören: újra német válogatott leszek márciustól" - írta Kroos, és hozzátette, áll a kihívás elébe, valamint biztos abban, hogy a Nationalelf többet érhet el a hazai rendezésű Eb-n, mint azt a jelenlegi helyzetben sokan gondolnák.
Mindez azt jelenti, hogy a rutinos játékos már márciusban, a világbajnoki ezüstérmes franciák, valamint a hollandok elleni barátságos mérkőzéseken is Nagelsmann rendelkezésére áll majd.
Kroos a 2021-ben - részben Budapesten - rendezett Eb után mondta le a szereplést a német válogatottban, melyben addig 106-szor lépett pályára.
Németország rendezőként nem vívott Eb-selejtezőket, de tavaly 11 mérkőzéséből csak hármat nyert meg, így a szurkolók és a sportszerető közvélemény szerint akár le is szerepelhet a nyári tornán.
Az Eb - amelynek A csoportjában a németek, a magyarok, a svájciak és a skótok játszanak majd egymással - június 14-én kezdődik és július 14-ig tart. A magyar válogatott a svájciak ellen kezd június 15-én Kölnben, négy nappal később a németekkel találkozik Stuttgartban, ahol aztán június 23-án a skótok ellen zárja a csoportküzdelmeket.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés