Új autóval, de változatlan felállással vág neki az idei WTCR-évadnak a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, és a sokat látott olasz pilóta, Gabriele Tarquini szerint régen nem voltak ennyire felkészültek.

Érzése szerint utoljára 2018-ban, amikor a Hyundai i30 N TCR-t tesztelték. Az az év számára egy bajnoki címmel zárult.
„2018 óta nem voltam olyan felékszült egy WTCR-szezon előtt, mint most, és akkor bajnok lettem. Akkor részt vehettem a Hyundai i30 N TCR fejlesztésében, most pedig a Hyundai Elantra N TCR-t teszteltük tavaly nyár óta. Ez biztosan meg fog mutatkozni az egész BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse teljesítményén. A WTCR minden évben nagyon szoros, ezért a legkisebb előny is fontos lehet a többi versenyzővel szemben. Szerintem az, hogy ennyit teszteltük az új autót, előnyt jelent számunkra”
WTCR
Szép születésnapi ajándékot kapott Tarquini a WTCR-től
02/03/2022 - 14:59
A bejelentés alkalmával Michelisz Norbi is elmondta véleményét, erről hétfő délelőtt már írtunk itt az Eurosporton, ő pedig közzétette szokásos blogbejegyzését.
A másik két Elantrát az Engstler Motorsportra bízták, náluk pedig az egyik versenyző természetesen a csapatvezető fia, Luca Engstler lesz. Aki szeretne visszavágni a nehézre sikerült tavalyi bemutatkozó szezon után.

Hyundai Elantra N TCR

Fotó: FIA WTCR

„Sajnos tavaly nem azt az eredményt kaptuk, mint amit szerettünk volna, de az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teammel együtt így is sokat tanultam, és ez hasznomra lesz, ha újra elkezdünk versenyezni. Mindössze két héttel a tavalyi évad vége után már elkezdem edzeni, és csak 2021-re összpontosítottam. A tesztek során a Hyundai Elantra N TCR egyre jobb lett, és még tervben van pár gyakorlás az első versenyig. Biztos vagyok benne, hogy a Hyundai-versenyzők tempója rendben lesz a Nürburgringen”
Idén az új autó mellett egy új versenyző is csatlakozott a Hyundai WTCR-bandájához: Nicky Catsburg helyét Jean-Karl Vernay vette át, aki tavaly összetett harmadik lett az Alfa Romeo Giuliettával.
„Amikor felmerült a lehetőség, hogy a Hyundai Motorsport Customer Racing versenyzője legyek a WTCR-ben, egyszerű volt döntenem. Az utóbbi időben a Hyundai modelljei a leggyorsabbak közé tartoztak a TCR-kategóriában; elég csak megnézni az ügyfeleik által elért győzelmek számát. Számomra új lesz a csapat, az autó pedig mindenkinek az. Nagy segítség, hogy intenzíven belefolyhattam a fejlesztési munkába, mert egyrészt tanulhattam kicsit az autót, másrészt együtt dolgozhattam az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teammel, a mérnökeikkel, és készülhettünk a szezonra”
A Hyundai már a negyedik márka, amely elkötelezte magát a WTCR mellett, a koreaiak a Lynk & Co-hoz, a Hondához és az intenzívebb gyártói szerepvállaláshoz visszatérő Audihoz csatlakoznak.
A 2021-es mezőny hivatalosan bejelentett tagjai:

WTCR nevezési lista 2021.04.12

Fotó: Eurosport

IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Tarquini idősebb korában jobban tudta élvezni a sikert
19/12/2021 - 12:04
WTCR
"Megtiszteltetés volt Tarquini közelében lenni"
06/12/2021 - 15:48