Az olasz szakember hat éve került a koreai márka versenyrészlegéhez, ő indította útjára a nagyon sikeres TCR-programot, 2019 óta pedig már az egész alzenau-i központ irányítását rábízták.

Távozása váratlanul érte a motorsportos közvéleményt, hiszen a 6 év alatt két egyéni és két gyártói bajnoki címet szerzett a Hyundai, előbbi kettőt a WTCR-ben, utóbbit a WRC-ben.
A hivatalos közlemény szerint Adamo személyes okokra hivatkozva távozik, az olasz sajtóban pedig olyan pletykák röppentek fel, hogy egy Formula 1-es csapathoz kerülhet. A döntést rövid, személyes hangvételű Facebook-posztban kommentálta.
WTCR
Ha egynél többször látnád Michelisz Norbiékat, most itt az alkalom
TEGNAP 15:59
„Egy új kihívás áll előttem, talán összetettebb, és nagyon más, mint az eddigiek. De ugyanazzal a mentalitással vágok majd neki: komolyan veszem a feladatot, de sosem fogom magamat túl komolyan venni” – írta Adamo.
„Nehezen tudnám titkolni, hogy könnyek szöknek a szemembe, ha azokra az emberekre gondolok, akikkel a Hyundai Motorsportnál dolgoztam. Köszönöm minden nőnek és férfinak, hogy osztozott vele ebben a rengeteg érzelemben. Sosem fogom elfelejteni az együtt töltött időt.”
A Hyundai Motorsport megerősítette, Adamo távozása nem lesz hatással a jelenleg is futó motorsportos programokra.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00