Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lamborghini: nem álmodozni jöttünk jó eredményekről, hanem tanulni

Lantos András

Frissítve 29/02/2024 - 10:30 GMT+1

A WEC Hypercar-kategóriában most bemutatkozó Lamborghininél nem álmodoznak azonnali jó eredményekről, hanem tanulni szeretnének, és stabil alapokra helyezni a programot. A SC63-nak Katar lesz a legelső versenye, és az olasz márkánál most először nyilvánosan is elismerték, visszavetette az autó fejlesztését a tavalyi nagy tesztbaleset.

Lamborghini SC63

Fotó: DPPI

A katari prológ összesített eredményei alapján a Lamborghini SC63 az utolsó előtti helyen végzett a Hypercar-gyártók között, egyedül az Isotta Fraschinit előzte meg.
De hasonló a helyzet a hosszabb etapokból számolt átlagtempó esetében is, ezért úgy tűnik, visszafogottabb bemutatkozás várhat az olasz márkára.
Ami számukra egyáltalán nem jelent problémát; a Lamborghini technikai igazgatója elmondta, nem azért jöttek, hogy egyből nagy eredményekről álmodozzanak, hanem hogy tanuljanak, és letegyék a program alapjait.
„A legfontosabb cél a tanulás. Realisták vagyunk, számunkra ez egy teljesen új bajnokság. Két lábbal a földön állunk, nem vagyunk álmodozók” – idézi Rouven Mohrt, a Lamborghini technikai igazgatóját az AutoHebdo.
„A színvonal hihetetlenül magas a WEC-ben, de pont ez a nagyon sűrű mezőny adta a motivációt, hogy mi is beszálljunk. Már 2024-ben szeretnénk versenyképesek lenni, de nem fogok pontos helyezéseket mondani. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk és letegyük a program alapjait.”
Az olaszok most először jelentették ki, hogy a tavaly augusztus végén történt baleset jelentős hatással volt az autó fejlesztésére. A Paul Ricardon Mirko Bortolotti törte pozdorjává a márka tesztgépét.
„Nem szabad elfelejteni: az autó annyira új, hogy 2023 augusztusában volt az első tesztje, ráadásul hosszú heteket veszítettünk egy balszerencsés teszt miatt.”
Az idén érkező négy új gyártó (Alpine, BMW, Isotta Fraschini, Lamborghini) közül egyértelműen az olaszok autójának jutott a legrövidebb és a legzaklatottabb felkészülési időszak, ráadásul az Alpine-nal és a BMW-vel ellentétben ők csak egy autóval dolgoznak idén a WEC-ben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés