Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy vagyonba kerülhettek a WEC-csapatoknak a húti lázadók támadásai

Lantos András

Publikálva 26/03/2024 - 16:15 GMT+1

Márciusban csak késve tudott elkezdődni az Endurance kollektív tesztje, a Prológ, miután a húti lázadók támadásai miatt a bajnokság felszerelését szállító hajók nem tudtak az eredeti úton haladva eljutni Katarba. Helyette Szaúd-Arábiában kerültek partra a konténerek, ahonnan kamionnal vitték őket a pályára. A Vörös-tenger térségében zajló konfliktus viszont más módon is hatott a WEC-re.

Ferrari 499P

Fotó: DPPI

Mivel az autók és a felszerelések visszaútját hasonló fenyegetések veszélyeztették volna, az Endurance Világbajnokság promótere úgy döntött, légi úton szállítják át a mezőnyt Imolába.
Ez jelentősen könnyebb és biztonságosabb, de legalább annyival drágább is, és az Autosport magazin szerint az extra költségeket a csapatoknak kellett állnia.
A brit lap az egyik csapattól úgy értesült, a teljes számla elérheti a 250.000 fontot, ami átszámolva 115 millió forint.
A bajnokság által kiadott közlemény is utal repülővel történő szállítás miatt megnövekedő költségekre, de ők úgy fogalmaznak, ezek a „csapatokat és a sorozat szervezőjét” is érintik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés