Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megszületett a döntés a BoP-ről, de nem az, amire sokan vártak

Lantos András

Publikálva 27/04/2023 - 18:58 GMT+2

A szabályok értelmében az év első két versenye után kínálkozott először lehetőség arra, hogy változtassanak az LMH- és az LMDh-kategóriák közöti erőkiegyenlítésen. Jól értesült források néhány napja még az jósolták, az ACO és az FIA hozzá is nyúl majd a számokhoz, mostanra pedig megszületett a döntés.

Közelebb jött a mezőny, de nem volt ellenszer a Toyotára Portimaóban

Korábban a jól értesült Endurance-Info számolt be róla, hogy változás jöhet az úgynevezett platform BoP-ben, ami a két külön kategória közti erőegyensúlyt hivatott fenntartani.
Erről akkor mi is beszámoltunk, mostanra pedig hivatalossá vált az ACO és az FIA döntése.
A szabályalkotók csütörtökön az első szabadedzés előtt bejelentették, nem élnek az első két futam utánra maguknak hagyott lehetőséggel, és változatlanul hagyják a számokat.
Ez azt jelenti, hogy mind a hét hypercar pontosan ugyanolyan minimum súllyal és teljesítmény maximummal versenyez majd Spa-ban és a Le Mans 24h-n, mint Portimaóban.
Az eredeti terv is az volt, hogy a bajnokság legfontosabb futama utánig nem módosítanak a BoP-n, és ezzel a döntéssel gyakorlatilag ezt erősítették meg.
A korábbi gyakorlattal ellentétben a WEC-ben sokkal inkább szimulációkkal és nem teszteken szerzett adatokkal határozták meg a teljesítmény kiegyenlítő értékeket, és a mostani döntés azt sugallja, az ACO és az FIA inkább a kevés tapasztalattal magyarázza az LMDh autók első két hétvégén látott hátrányát az LMH-kal szemben.
A hírről beszámoló írásában az Endurance-Info jelezte, nem futottak lukra a korábbi állításukkal, értesülésük szerint volt egy terv az asztalon, mely szerint az összes LMH-autó (ez a platform BoP lényege) 22 kg pluszsúlyt kapott volna, de ezt végül elvetették.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés