Az OSC 17-12-re kikapott a Hannovertől a Bajnokok Ligájában, oda a Final Eight?
"Nagyon sok középkezdést láttam, ami hozzánk fűződik. Teljes lefagyás és sokk. Az nem kérdés, hogy edzői pályafutásom legrosszabb mérkőzése volt, feltételezem, a játékosaim nagy részének is. Azt kívánom, hogy ez így is maradjon a pályafutásuk során. Ennél rosszabb ne legyen!” Varga Dániel sosem okoz csalódást a nyilatkozataiban, ezúttal sem tette. Mondandójának folytatása alant, de előbb a riportunk.
"Fej vagy gyomor?” – teszi fel a kérdést többször a Joe Hallenbeck magánnyomozó bőrébe bújó Bruce Willis Az utolsó cserkész című remekműben, mielőtt megütné az aktuális delikvenst. Nos, az OSC játékosai most úgy érezhetik magukat, mintha mindegyikük kapott volna egy-egy ütést, fejre és a gyomorba is.
Vízilabda
Az FTC megint kiütötte az OSC-t, megvan a zöld-fehérek 24. bajnoki címe
TEGNAP 08:42
14, 14, 15, 17.
Nem, ezek nem a heti lottószámok, hanem az OSC hazai medencében ennyi gólt kapott a Reccótól, a Marseille-től, a Jug Dubrovniktól, és legutóbb, pénteken este a szezonban a legtöbbet a Bajnokok Ligájában a Kondorosi úton a Hannovertől ebben az évadban. Persze mind a négy meccs újbudai vereséggel zárult, ezek közül a németek elleni a legnagyobb csalódás, mivel a XI. kerületiek ezzel a 17-12-es zakóval hatalmas lehetőséget puskáztak el, ezen mehetett el a csapat Final Eight-je.
Pedig Szolnokon, múlt szombaton az idény egyik legjobb teljesítményét nyújtotta Varga Dániel együttese, amely tavalyhoz hasonlóan megint bejutott a bajnoki döntőbe, a Dózsa otthonában nagyon jó játékkal elért siker után pláne nagy gyomros ez az újabb komoly hazai bukta.

Hárai Balázs persze megint nagyot centerezett - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

Pláne úgy, hogy minden adott volt egy otthoni sikerhez. Szinte telt ház - bár az rossz előjelnek bizonyult, hogy Manhercz Krisztián édesapja nem ült ott a lelátón, miközben ő minden körülmények között az uszodában szokott tartózkodni - , az OSC teljes csapattal állt ki, május 7-ig csak a BL-partijaival foglalkozhat a gárda.
Erre 1-4-gyel rajtoltak Manhercz Krisztiánék, majd az első negyed végére az időmérő órák és az eredményjelzőtábla felmondták a szolgálatot és ideiglenesen kézi időmérésre kellett átállni. Egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, 2022-ben. Murphy törvénye alapján előbb az OSC játéka romlott el, aztán a műszaki berendezés, csak a németek teljesítménye nem akart sehogy se.
A zsűriben helyet foglaló Németh Anna bizonyára nem gondolta volna, amikor reggel felkelt, hogy ennyit kell majd mikrofonba beszélnie este. Sűrű napja volt a Vasas technikai vezetőjének, napközben az UVSE-Kaposvár OB I-es bajnokin titkárként tevékenykedett, az OSC-Hannoveren pedig egy teljes negyeden át ő mondta be a mikrofonba angolul, hogy hány másodperc van még a támadóidőből, mindenesetre bravúrosan oldotta meg a helyzetet.

Kupaktanács a megbénult műszaki berendezések orvoslására - Fotó: a szerző saját felvétele

Fotó: Eurosport

Kár, hogy ez nem mondható el az OSC-ről, amely egyszer sem tudott vezetni a meccsen. Hárai Balázs szokásosan hatékony centermunkáját hozta, más nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani, miközben Vigvári Vince a Szolnok elleni pompás játéka után azért itt is berámolt három szép gólt, de védekezésben ő is nagyokat hibázott, körülbelül ennyi.
3-8-nál, 10-15-nél és 11-16-nál már öt volt közte, ahogy a végén is. A Hannover is simán legyőzte a Kondorosin az OSC-t. Az újbudaiak a Crvena Zvezdát fogadják, majd a Steauához utaznak a hátralévő két fordulóban, de a továbbjutásukhoz az sem elég már, ha mindkét meccset megnyerik.
Az is kell a nyolcas döntőhöz, hogy az OSC-t négy ponttal megelőző Hannover kikapjon a német házi rangadón a Spandautól, majd a Jugtól is. A másodikban biztosak vagyunk.
Az elmúlt nyolc éve (nem úgy) legnagyobb lehetőségét szalaszthatta el ezzel a pénteki vereségével az OSC.
A duplázó Salamon Ferencnél érdeklődtünk, hogy mi történhetett az OSC-vel:
"Talán túlizgultuk, talán nagyon görcsöltünk. Az első pár helyzetünket kihagytuk, ők meg betaláltak szinte minden támadásukból. Tökéletes fórok, tökéletes átlövések, nem hibáztak az első félidőben. Így pedig nehéz volt velük tartani a lépést, sok kiállítást is kaptunk. Felborult a játékrendszerünk, próbálkoztunk mindennel, egy idő után bekkelt már mindenki, ilyen zóna, olyan támadás, de egyszerűen 17 gólt nem lehet még a Reccótól sem kapni hazai medencében.
A 12 lőtt gól jónak mondható, de sajnos ez elúszott. A legfájóbb, hogy a mi kezünkben volt, nem rajtunk kívül álló okokból vesztettük el, ezt hozni kellett volna. Reménykedhetünk, de a két német csapat egymás elleni meccsén… Ha nálunk lenne Magyarországon egy olyan ki-ki meccs, szerintem az ellenfél sem bizakodna, és ezzel mindent elmondtam. De persze mind a két saját meccsünkhöz 100%-osan állunk majd oda."

Salamon Ferenc sem értette, mi történt a csapatával - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: From Official Website

És akkor jövünk még Varga Dani nyilatkozatának folytatásával:
"Semmi nem sikerült hátul, elöl se volt jó az eleje, de voltak időszakok, amikor rendben volt a góllövés. Minden egyes gólra kaptunk legalább egyet, inkább kettőt. Ez nagyon elbizonytalanított mindenkit. 17 gólt kaptunk, olyan nagyon nincs miről beszélni. Próbálom nyilván az okokat, és a magam felelősségét is megtalálni ebben.
Annak a mentális indokait, hogy miért kezdtünk 1-4-gyel egy meccset, és hogy az 1-4 miért hatott ránk ennyire bénítólag. Lehet, hogy nem vagyunk még elég nagy csapat ahhoz, hogy megküzdjünk a kötelező győzelmekkel. Nagyot nyerhettünk volna, most úgy tűnik, hogy sokat vesztettünk.
Az abszolút felelősség az enyém, hiszen alapvetően a lelkek nem voltak ma rendben, mert nem tudtunk reagálni semmire. Ezek a játékosok tudnak védekezni, Lévai Marci topszinten tud védeni, az, hogy ez ma nem jött ki, természetesen nekik is egy elgondolkodtató dolog, de azt hiszem, hogy a legtöbbet én fogok ezen gondolkodni, mert még egyszer már nem szeretnék - és szerintem a többiek sem – ebbe a hibába esni."

Varga Dániel egy ilyen meccsen persze a legkevésbé sem volt mindig a nyugalom szobra - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 11. forduló:
Genesys OSC Budapest - Waspo 98 Hannover (német) 12-17 (1-4, 4-5, 4-4, 3-4)
Gólszerzők: Vigvári Vince 3, Manhercz 2, Salamon 2, Csacsovszky E. 2, Burián, Hárai, Sziládi, ill. Darko Brguljan 4, Nagaev 4, Schuetze 3, Winkelhorst 2, Real 2, Corusic, Muslim

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az FTC elérte őszi csúcsformáját, az OSC-től extra kell a finálé második felvonásán
08/05/2022 19:13
Vízilabda
A Ferencváros KO-val kezdte az OSC elleni bajnoki döntőt
07/05/2022 07:39