A Zalánki Gergővel felálló Recco 14-8-ra nyert az OSC ellen a Bajnokok Ligájában.

Bár számára csalódással, a Szolnoktól elszenvedett elődöntős vereséggel végződött a Magyar Kupa, az OSC éve továbbra sem ért még véget, sőt. Varga Dániel együttese szerdán a címvédő Reccót fogadta a Bajnokok Ligájában, méghozzá telt ház előtt. És bár az olasz szupercsapat dolgát nem tudták megnehezíteni az újbudaiak, csináltak szép dolgokat.
A XI. kerületieknek nélkülözniük kellett Salamon Ferenc játékát, amivel még nagyobb szerep hárult a hivatalosan is az Év játékosává választott Manhercz Krisztiánra - aki az Eurosportnál is a legjobb magyar pólós lett idén, 2021 utolsó hetében pedig nagyinterjú olvasható majd vele honlapunkon - és Vigvári Vincére, de rajtuk kívül Csacsovszky Erik, Sziládi Kristóf és Tóth Márton is megfordult a kapásoldalon.
Vízilabda
Aranynak élte meg az olimpiai bronzot Manhercz Krisztián, az Év legjobb magyar férfi pólósa
27/12/2021 10:54
A Recco előttünk helyet foglaló elnöke, Maurizio Felugo és a társaságában ülő Märcz Tamás azt láthatta, hogy a vendégek végig domináltak a partin, három negyedet megnyerve egyértelműsítették, hogy idén is a mezőny egyik legerősebb keretével rendelkeznek.
Az olasz válogatott Marco Del Lungo, Francesco Di Fulvio, Pietro Figlioli, Gonzalo Echenique sor mellett a Reccóban pólóznak még olyan világklasszisok, mint Zalánki Gergő, Aaron Younger, Aleksandar Ivović és Luka Lončar. Ha éppen a remeklő Lončar-Hallock centerpárost éppenséggel semlegesítették is a magyar bekkek, a kiváló átlövők kintről vették be Lévai Márton kapuját.
A Recco rendkívül jól védekezett emberhátrányban is, jóval frissebbek is voltak pólósai az OSC játékosainál, akiknek ez volt a szezonbeli 34. (!) mérkőzésük. "Már nem is számolom." – mondta erre nekünk a parti után Burián Gergő. Sok rossz döntést hoztak a hazaiak, miközben olyan szépséges jeleneteknek is szemtanúi lehettünk, mint amikor Burián fórból rosszkéz szélről lőtt gólt Del Lungónak, amikor Csacsovszky Erik messziről talált be, vagy amikor Hárai Balázs bevágott egy szabaddobást.

Hárai Balázs itt már csak a kapussal állt szemben, be is vágta - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A fiatal és feltörekvő edzőgeneráció két jeles tagja, Varga Dániel és a még mindig csak 31 (!) éves Sandro Sukno csapatainak párharcát nagy fölénnyel nyerte meg utóbbi 14-8-ra. Az OSC-nek ennél fontosabb lesz a szombati, Szolnokon vívandó bajnoki rangadó, majd a 22-ei, dubrovniki BL-kirándulás.
A Recco pedig tovább élvezheti a magyar vendégszeretetet, előbb a Ferencvárossal kétkapuznak az olaszok, majd hétfőn az Eurokupa-győztes Szolnok otthonában jön az idei európai Szuperkupa-döntő.
Az OSC egyik legjobbja, Burián Gergő reálisan értékelte a meccset:
"Nagyon nagy iramot diktált a Recco, akármennyire próbáltuk velük felvenni a ritmust, mi fáradtunk el a végére. Látszik rajtuk, hogy milyen komoly csapat, úgy gondolom, hogy ennek a BL-szezonnak is a Recco az egyik legnagyobb esélyese. Amit szerettünk volna megvalósítani taktikai szempontból, azt úgy 85%-ban megvalósítottuk.
Az akarattal nem volt baj, küzdöttünk, hajtottunk, sok hibával játszottunk, de egy ilyen csapattal szemben ez benne van. Ők jól játszottak elöl, kemény lövéseik voltak, nagyon kemény szorost játszottak hátul. A Marseille is ezt játszotta ellenünk, a Recco ezt még a franciáknál is jobban csinálják. Megzavarodtunk ettől, pedig készültünk rá.
De azért lehet ebből a meccsből pozitívumokat nyerni. Úgy álltunk hozzá, hogy szombaton fontos meccsünk lesz Szolnokon, majd Dubrovnikba megyünk jövő héten, és nekünk ezek jobban számítanak. Az OSC és a Recco között viszont van ekkora különbség, gratulálok neki! Mi pedig mindent megtettünk, egymás szemébe tudunk nézni az öltözőben."

Burián szerint megtettek mindent, amit lehet - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

A Reccóból a jól játszó és duplázó, ex-osc-s Zalánki Gergőtől kértünk nyilatkozatot:
"Az összes magyar Bajnokok Ligája-csapat a volt csapatom, most megyek egy kört náluk. Nem gondoltam erre, úgy voltam vele, hogy ez is csak egy meccs, de azért felhívták rá a figyelmünket, hogy ez egy különleges mérkőzés lesz. Ez volt az első alkalom, hogy magyar klub ellen játszottam, ez volt inkább fura. Mindenképpen győzelemmel szerettem volna elkezdeni ezt a sort, emiatt volt bennem egy pluszmotiváció, mivel sikerült, örülök."
A Szolnok elleni Szuperkupa-fináléról is kérdeztük:
"Ez lesz a harmadik Szuperkupa-meccsem. Érdekes, mert Bajnokok Ligáját még nem nyertem. Remélem, megnyerjük a harmadikat is! A Szolnok nagyon jól játszott a Magyar Kupában, úgyhogy készülni kell rá, biztosan az is egy jó mérkőzés lesz."

Zalánki Gergő (3) védekezés közben - Fotó: Madar Dávid/OSC

Fotó: facebook

Végül arra voltunk kíváncsiak, hogyan érzi magát a Reccóban, láthatóan jól beilleszkedett a csapatba:
"Egy kisebb betegséghullám ment végig a csapaton, többen belázasodtak, Sandro is hiányzott az edzésekről, kimaradt taktikai edzés, ez meg is látszódott az elkerülhető gólok számán, amelyek figyelmetlenségekből eredtek, fejben kicsit lassúak voltunk. Jól érzem magam a Reccóban, szeretek ott lenni, és a csapatban játszani. Remélem, folytatódik ez sikerszéria, és nyerünk Szolnokon is."
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 5. forduló
Genesys OSC-Újbuda - Pro Recco (olasz) 8-14 (2-5, 1-1, 3-4, 2-4)
Gólszerzők: Csacsovszky E. 2, Hárai 2, Manhercz, Vigvári Vince, Burián, Bundschuh, ill. Ivović 3, Zalánki 2, Figlioli 2, Cannella 2, Lončar 2, di Fulvio, Younger, Hallock

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Varga Dániel nem csak az Év edzője, hanem az Év embere is a magyar vízilabdában
26/12/2021 08:02
Vízilabda
Az OSC a szezonbeli 32. meccsén frissnek tűnt és lelépte a BVSC-t
08/12/2021 12:40