Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray frusztrált a hullámvasútszerű éve miatt, erős szezonzárásra készül

Takács Márton

Frissítve 23/09/2023 - 16:04 GMT+2

Huafa Properties Zhuhai Championships - Négy esztendővel ezelőtt valószínűtlennek tűnt, hogy Andy Murray újra teniszezni fog, innen nézve minden (sikeres) szezon ajándék a skót számára. A kétszeres olimpiai bajnok úgy véli, hogy bár hullámvasútszerűnek bizonyult az éve, jó irányba halad, a szezon erős befejezését tűzte ki célul, Kínában már túl is van egy körön.

Andy Murray fénysebességre kapcsolva mentett hatalmasat, Dimitrov egy baráti pacsival válaszolt

Andy Murray eredményesebb idényre számított, de a körülményeket tekintve így is elégedett lehet az idei szereplésével.
Ha ez a vég, nekem tetszik/Ha ez itt a vég, hát az nagyon derék
Andy Murray elismerte, hogy szerette volna, ha a pályán töltött hullámzó éve jobban alakul, de talált okot az optimizmusra, mivel a szezon erős befejezését tűzte ki célul. És ha sikerül neki, akkor elénekelhetné a Kispál és a Borz Ha ez a vég című dalát, amiből a fenti részlet való.
Miközben e sorok írójához hasonlóan nyilván sokan nem felejtik el a skót terminátor szédületes Ausztrál Open-meccseit, vagy a Stefanos Tsitsipas elleni wimbledoni partiját – a veresége ellenére is.
Azért a 14/12-es győzelem/vereség-mutatója csak nem minősíthető rossznak ahhoz képest, hogy fémcsípővel teniszezik a csávó.
Csütörtökön a 36 éves játékos sikerrel kezdte a kínai Zhuhai-ban zajló ATP 250-es tornát, ahol 7:5, 6:3-ra legyőzte a hazai Ye Cong Mót, és ezzel bejutott a második fordulóba.
Murray reméli, hogy egy erős hajrát tud produkálni 2023-ban, egy olyan évben, amelyről bevallotta, hogy azt kívánta, "bárcsak jobban ment volna!”
A maximalistája.
picture

Murray idén is játszott emlékezetes meccseket

Fotó: AFP

A korábbi világelső hosszú és frusztráló utat járt be a felépülésig az elmúlt években, miután 2019-ben csípőműtéten esett át. A skót abban az évben majdnem visszavonult a tenisztől, és senki sem számított arra, hogy négy évvel később Grand Slam-tornákon fog játszani (Év-meccse-kategóriás partikkal).
Murray januárban lenyűgöző, öt szettes győzelmeket aratott az Australian Openen Matteo Berrettini és Thanasi Kokkinakis ellen, a harmadik fordulóban Roberto Bautista Agut állította meg a menetelését.
A wimbledoni és a US Open második kanyarjában elszenvedett vereségek azt jelentik, hogy a háromszoros Grand Slam-bajnok 2017 óta, a legutóbbi 12 major-tornáján nem jutott tovább a harmadik fordulóból. Viszont már a párizsi olimpia is jár a fejében.
picture

A 2012-es bajnok Murray hiperagresszív tenisszel jutott tovább

A világranglista jelenlegi 41. helyezettje őszintén beszélt csalódottságáról, de arról is, hogy hisz abban, hogy jó irányba halad.
"Szerettem volna, ha jobban alakul az év. Voltak jó pillanatok, de voltak kemény vereségek is. Hullámvölgyek is akadtak.
Néhány hete a legmagasabb helyezést értem el a csípőműtétem óta, szóval ez pozitívum, és azt mutatja, hogy bár nem olyan gyors a röppálya, mint szerettem volna, de még mindig jó irányba haladok."
picture

Murray nem úgy beszél, mint aki közel állna a visszavonuláshoz

Fotó: AFP

Zhuhaiból kiindulva Murray reméli, hogy az évet kiemelkedően zárhatja.
"Az év végi utolsó öt-hat tornán lehetőségem van arra, hogy egy erős lezárást érjek el, úgyhogy ebben reménykedem. Nagyon élveztem a legutóbbi látogatásomat Zhuhaiban. Gyönyörű és nagyszerű város, kiváló szurkolókkal. Szuper, hogy ismét Kínában teniszezhetek, és nagyon várom már, hogy visszatérjek, hogy a Hengqin Nemzetközi Teniszközpontban játszhassak."
Murray azután utazott Kínába, hogy a múlt héten Manchesterben képviselte Nagy-Britanniát a Davis-kupa csoportkörében.
Zhuhai-ban a második fordulóban a világranglista 63. helyezettjével, Aslan Karatsevvel találkozik. Cikkünk megírása alatt az első szettet Murray húzta be 6:4-re, a másodikat pedig Karatsev 6:3-ra. A harmadik játszma is az oroszé lett (6:2), így Murray kiesett.
picture

US Open: Murray - Dimitrov - a mérkőzés legjobb pillanatai

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés