Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal készen áll a wimbledoni jó szereplésre egyik edzőjének helyzetjelentése szerint

Takács Márton

Publikálva 25/06/2022 - 19:21 GMT+2

Rafael Nadalnak vannak jó és rossz napjai a lábával egyik edzője, Marc Lopez szerint, de úgy tűnik, a spanyol jó formában van a hétfőn kezdődő wimbledoni tornára készülve. 2019 óta ez lesz Nadal első meccse a londoni Grand Slam-tornán, és Lopez elismerte, hogy nem fogják tudni pontosan, hogyan alakulnak a dolgok, amíg maguk a meccsek el nem kezdődnek.

Rafael Nadal 2019 óta nem szerepelt Wimbledonban

Fotó: AFP

Rafael Nadal sérülését kezelték, az edzettségi állapota megfelelő Wimbledon előtt.
Rafael Nadal lábfeje nem okoz neki gondot a három év utáni első wimbledoni szereplése előtt, állítja a mallorcai edzői stábjának egyik tagja, Marc Lopez.
A 39 éves Lopez tavaly csatlakozott Carlos Moya és Francis Roig mellé Nadal tréneri csapatába. 2016-ban Nadallal olimpiai bajnok lett Rióban párosban, a pályán kívül régóta nagyon jó barátok.
Nadal sokáig emlékezetes módon nyerte meg idén az Ausztrál Opent, majd a Roland Garrost is, de a francia nyílt bajnokság után elárulta, hogy a lábát folyamatosan injekciózták a Garros alatt, mert krónikus betegsége, a Müller-Weiss-szindróma miatt fájdalmakkal küszködik.
A bejelentés, miszerint Nadalt Párizs után egy kisebb műtétnek vetik alá a lábán, hogy enyhítsék a fájdalmát, kétségessé tette a 22-szeres GS-győztes wimbledoni részvételét, de a 35 esztendős klasszis játéka jól nézett ki, amikor szerdán legyőzte Stan Wawrinkát a Giorgio Armani Tennis Classicon, Lopez pedig megerősítette tanítványa állapotának javulását.
"Vannak jó és rossz napok" - mondta Lopez az EFE-nek, miután Nadal pénteken Francis Tiafoe-val játszott.
picture

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

"Ez a felület nagyon könyörtelen, minden nagyon gyorsan történik. Olyan emberekkel edzünk, akik nagyon jól adogatnak. Jelenleg minden pozitív. A lábprobléma, ami mindig is a legnagyobb aggodalomra adott okot, rendben van.
Rafa szerdán nagyon jól játszott a Hurlingham Clubban Wawrinka ellen, és most már készen kell állnunk a keddi első körös wimbledoni mérkőzésére.
Mindenből le lehet vonni következtetéseket, de végül is ez még mindig csak edzés. Amit minden nap meg kell tenni, hogy egyre jobban érezze magát az ember ezen a felületen, amelyen egész évben alig játszik.
Rafa három éve nem szerepelt itt. Minden edzés összeadódik, még azok is, amelyeken nem érzi jól magát, mert segítenek kijavítani a dolgokat a következőre."
picture

Nadal készen áll Wimbledonra

Fotó: AFP

Nadal Wimbledon első fordulójában az argentin Francisco Cerundolo ellen lép pályára, és Lopez kemény tesztre számít.
"Ő egy olyan srác, aki nagyon jól játszott Miamiban, Cerundolo ott bejutott az elődöntőbe. Még nem elemeztük a sorsolást, de minden ellenfél nehéz füvön, mert ez egy különleges felület, és Cerundolo egy jó meccs megnyeréséből érkezik Queen's-ből, amelyet Pedro Martinez ellen aratott."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés