Korábbi edzője és mentora, minden egyéb mellett nagybátjya, Toni Nadal bíztató hírekkel szolgált unokaöccse rajongóinak.
Eleve nehéz dolog felfogni, hogy valaki hogy dominálhat annyira egy tenisztornát másfél évtizeden keresztül, mint amennyire uralja a Roland Garrost Rafael Nadal. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a 14. párizsi sikert úgy érte el a spanyol klasszis, hogy saját bevallása szerint minden mérkőzés előtt fájdalomcsillapító injekciókat kapott, még inkább növekszik az elismerés mértéke.
Alig pár nappal a franciaországi diadal után aztán bejárták a világsajtót azok a képek, amelyeken egy autóból kiszálló, és mankókra támaszkodó Nadal látható. Akkor nehezen lehetett azzal számolni, hogy a spanyol ott lehet Wimbledonban, őt és a szándékait azonban egyszerűen nem lehet félválról venni, ezt megtanulhattuk az évek során.
Wimbledon
Pályán a Garros idei győztesei, vajon folytatódik-e a Kyrgios-dráma?
2 ÓRÁJA

Rafael Nadal

Fotó: AFP

A füvespályás Grand Slam kétszeres (2008, 2010) bajnoka a hét eleje óta már Wimbledonban edz, most pedig korábbi edzője, civilben nagybátyja, Toni Nadal osztott meg a rajongók számára kedvező információt a sajtóval unokaöccse állapotát illetően.
“Rafa jól van, a kezelés bevált. Szerintem ő lesz Wimbledon egyik favoritja, mindamellett, hogy a legnagyobb esélyes továbbra is Djokovic, és oda kell figyelni Berrettinire és Hurkaczra is. Ha Rafa jó sorsolást kap és túléli az első hetet, szerintem versenyképes lesz a másodikon is.” – nyilatkozta a manapság Felix Auger-Aliassime stábjához tartozó “Uncle Toni” Mallorcán, az ottani füvespályás torna alatt.

Rafael Nadal és Toni Nadal 2017-ben

Fotó: Getty Images

Ami az esélyeket illeti, Nadal nagybátyja nagyjából belőtte, hogy kikre érdemes leginkább figyelni, hiszen a két gigasztár mellett épp Hurkacz és Berrettini az, aki egyaránt 500-as tornát nyert az elmúlt héten Halléban és a Queen’s Clubban, mellesleg pedig mindkettejüknek Wimbledonhoz, és az elmúlt esztendőhöz kapcsolódik a legjobb GS-szereplésük.
A spanyol sajtóban nyilatkozó idősebb Nadal megerősítette, hogy unokaöccsében, tartós lábsérülése mellett, azért sem merült fel a mallorcai szereplés, mert Grand Slam előtti héten általában inkább elvonulva a világtól szeret készülni a nagy megmérettetésre. Elnézve huszonkét győztesen megvívott GS-döntőjét, nyugodtan kijelenthető, hogy nem rossz a taktika, amit a spanyol követ.

Rafael Nadal Hurlinghamben

Fotó: Getty Images

Ha tétmérkőzést nem is vállalt ezen a héten, egy bemutatornára azért beugrott Nadal, a spanyol ugyanis szerepel a Giorgio Armani Tennis Classic mezőnyében, amelynek a londoni Hurlingham Club ad otthont. A meghívásos torna szerdai játéknapján a kétszeres füvespályás GS-bajnok ellenfele a pillanatnyilag TOP 200-on kívüli, egyébként háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka volt. Habár egy bemutató tornán történtekből messzemenő következtetéseket aligha lenne okos levonni, azért az mégiscsak üzenetértékű, hogy Nadal nagyon magabiztosan, 6-2 6-3-ra verte svájci ellenfelét. A nap másik mérkőzésén Djokovicnak is jelenése volt a privát klub gyepén, és ő sem vesztegette sokáig az idejét, a szerb ugyanis 6-2, 6-1-re verte Felix Auger Aliassime-et.
A londoni meghívásos verseny keretében Nadal június 24-én (pénteken) találkozik a kanadaival, arra a mérkőzésre talán már az angol fővárosba érkezik a spanyol nagybátyja, aki manapság a fiatal kanadai teniszező sikereiért dolgozik. Június 27-én (hétfőn) aztán kezdetét veszi az idei “The Championship” Wimbledonban, ahol Novak Djokovicot az első, míg Rafael Nadalt a második helyen emelték ki a szervezők. Aki tehát a Roland Garroson látott csúcsmeccsre vágyik, annak azért kell szorítania, hogy a két klasszis eljusson a döntőig, leghamarabb ugyanis csak ott találkozhatnak.
Forrás: Tennis Majors
Laver Cup
Federerrel, Nadallal és Murrayvel támad Európa a Laver-kupán
7 ÓRÁJA
Wimbledon
Nadal elindul a naptári Grand Slamért, Balázs Attila korábbi elődöntős ellen lép pályára
TEGNAP 05:03