Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal: az immár 14-szeres párizsi bajnok teniszező egyelőre bizonytalan a folytatást illetően.

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével rekorder spanyol játékos a finálé utáni sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben nem talál más megoldást a problémára, nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.
"A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot" - válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.
"Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni" - mondta a füves viadal kétszeres bajnoka.
Hozzátette, jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján.
"Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet" - zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.
A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái - pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma - miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.
Forrás: MTI
National Bank Open
Veszélyben a US Open? Nadal kihagyja az egyik legfontosabb felkészülési tornát
05/08/2022 13:36
Tenisz
Ivan Lendl: „Nem lenne fair, ha Djokovic a politika áldozata lenne a GOAT-vitában”
05/08/2022 11:29