• Győzelemmel mutatkozott be Sharapova, Lisicki, Serena és Radwanska
  • Nem okozott gondot az első forduló Federernek
  • Nadal viszont bukta az első játszmát
  • Köszönötték a tavalyi női bajnokot, az azóta visszavonult Bartolit
  • Tsonga 4 ponttal befejezte mára halasztott ötszettes meccsét
Az eper, a tejszínhab és a szervaröpte szentélyében szépen csendben indult a második nap.
Aztán Rafa Nadal annak rendje és módja szerint a frászt hozta szurkolóira, amikor Martin Klizan ellen elveszítette az első szettet. Ám ahogy szép lassan bedarálta ellenfelét, úgy nyugodhattak meg az érte szurkolók, ezzel párhuzamosan fellélegezve, amikor a potenciális harmadik körös ellenfél Ivo Karlovic nemes egyszerűséggel háromban kikapott Dancevictől.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
A férfi címvédő után a női címvédő is pályára lépett a centerpályán, igaz elegánsan, kibontott hajjal. Hiszen Marion Bartoli már nem versenyez, viszont tavalyi döntős ellenfele, Sabine Lisicki első mérkőzésén ő végezte el a pénzfeldobást. Bartolit percekig felállva tapsolták, nem csoda, ha könnyekkel a szemében tért vissza legnagyobb sikere helyszínére.
Apropó, Lisicki. A német teniszező bejelentette, hogy a sikeres páros szerepléssel is járó kapcsolata mentorával, Martina Hingissel véget ért, méghozzá közös megegyezéssel. Hingis Wimbledonban Zvonarevával játszik már.

Fotó: Eurosport

Lisicki egyébként sok más kiemelt társához hasonlóan végtlenül simán nyerte az első meccsét, a 2. fordulóba jutva csatlakozott hozzá a 10 évvel ezelőtti bajnok Sharapova, Radwanska, Kerber, Wozniacki, Petkovic és Cornet is.
A kiemeltek közül búcsúzott viszont Errani és Kuznetsova.
A fiúknál ezúttal semmi gondja nem volt a nyitómérkőzéssel Stan Wawrinkának, míg Nishikori is berobbant: a 10. kiemelt japán három szoros szett alatt mindössze 9(!) ki nem kényszerített hibát ütött.
Roger Federernek több kellemetlenséget okozott picike horzsolása, melyet a lányaival való játék közben szedett össze, mint Paolo Lorenzi, akinek öt játék jutott összesen.
Jo-Wilfired Tsonga az első napon megizzadt, de a meló érdemi részét elvégezte, így kedden nem volt más dolga, mint kijönni Jürgen Melzer ellen újra, szépen bemelegíteni, majd négy kerek labdamenettel lezárni az ötszettes mérkőzést, és ment is zuhanyozni.
Ötszettesre kényszerült Gasquet, Lu, Lajovic és a tavalyi elődöntős Janowicz, és megizzadt a 12 évvel ezelőtti bajnok Hewitt, valamint Querry, akik 4 szettben jutottak tovább.
Már csak Serenára várt a világ, aki a kora esti órákban mindenféle megerőltetés nélkül, 61 perc alatt 6/1, 6/2 arányban győzte le honfitársnőjét, Anna Tatishvilit. Kisebb aggodalma csak akkor akadt, amikor a mérkőzés elején elcsúszott és elesett, a továbbjutása egy másodpercig sem forgott veszélyben.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42