Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Petra vagy Genie

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/07/2014 - 11:42 GMT+2

Akárki is nyeri a wimbledoni női döntőt, az biztos, hogy egy új világsztár született.

Fotó: Eurosport

Egyikük 2011-ben hatalmas játékkal élete első nagydöntőjében megnyerte Wimbledont, a másikuk egy évvel később junior bajnok lett Wimbledonban.
Szóval lehetett rá számítani, hogy ők előbb-utóbb megint trófeaközelbe kerülnek.
Ugyanakkor kettősség lehet bennünk, hiszen valahol mégis meglepő, hogy 2014-ben eljutottak a döntőig.
Petra Kvitova a wimbledoni címe után nem kerülhette el a frissen és váratlanul bajnokká válók óhatatlan útkeresését, és a nehézbombázókra jellemző hullámzást. Kvitova amúgy sem volt könnyű helyzetben az elmúlt időszakban, hiszen hiába nyert Wimbledont, valahogy sosem lett igazán nagy és elismert sztár, megmaradt a szürke kisegér szerepében. Persze néha sokkal jobb szürke kisegérnek lenni, de csak akkor, ha közben nem aggatják rá az ember lányára az "one Slam wonder" címet.
A magánélete is viharos volt, de abba most ne menjünk bele, hogy a Stepanekkel való vélt vagy valós viszonya milyen hatással volt a játékára.
Eugenie Bouchard teljesen más tészta. Az ő története álomszerű. És persze példaértékű minden sikeres pályafutásra áhítozó fiatal teniszező számára. Egy tudatosan, nagy szorgalommal és rengeteg munkával előkészített út az övé, ahol a páratlan tehetséghez hihetetlen elszántság, önfegyelem és munkabírás társult, megspékelve mindezt egy jólnevelt, okos, érett, ám kedves és szerethető személyiséggel.
Genie Bouchard már most hihetetlenül népszerű, pedig látszólag semmit nem tesz érte. Mindig és mindenhol a munka és az alázat fontosságát hangsúlyozza, és természetesnek ható érett bölcsességgel fogadja az egyre nagyobb sikereket. Talán ezért is tűnhet visszafogottnak és hűvösnek az öröme, hiszen látszik rajta, hogy az a menetelés, amit ő produkál idén, csak nekünk szenzációs, neki nem. Mert ő pontosan tudta, hogy ez be fog következni.
Ő az egyetlen női teniszező, akiről biztosan tudom, hogy fog Grand Slam tornát nyerni. Nem biztos, hogy most, sőt, az is lehet,  hogy csak jövőre. Ebbe a lányba egyszerűen bele van kódolva a siker, de ezt a kódot csak iszonyatosan sok munkával és intelligenciával lehet elérni és láthatóvá tenni.
Lehet, hogy ma délután Petra Kvitova kétszeres wimbledoni bajnok lesz, és ha igen, teljesen megérdemelten.
Mégis, a női tenisz igazi új sztárja Genie Bouchard lesz.
picture

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés