Egyikük 2011-ben hatalmas játékkal élete első nagydöntőjében megnyerte Wimbledont, a másikuk egy évvel később junior bajnok lett Wimbledonban.
Szóval lehetett rá számítani, hogy ők előbb-utóbb megint trófeaközelbe kerülnek.
Ugyanakkor kettősség lehet bennünk, hiszen valahol mégis meglepő, hogy 2014-ben eljutottak a döntőig.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Petra Kvitova a wimbledoni címe után nem kerülhette el a frissen és váratlanul bajnokká válók óhatatlan útkeresését, és a nehézbombázókra jellemző hullámzást. Kvitova amúgy sem volt könnyű helyzetben az elmúlt időszakban, hiszen hiába nyert Wimbledont, valahogy sosem lett igazán nagy és elismert sztár, megmaradt a szürke kisegér szerepében. Persze néha sokkal jobb szürke kisegérnek lenni, de csak akkor, ha közben nem aggatják rá az ember lányára az "one Slam wonder" címet.
A magánélete is viharos volt, de abba most ne menjünk bele, hogy a Stepanekkel való vélt vagy valós viszonya milyen hatással volt a játékára.
Eugenie Bouchard teljesen más tészta. Az ő története álomszerű. És persze példaértékű minden sikeres pályafutásra áhítozó fiatal teniszező számára. Egy tudatosan, nagy szorgalommal és rengeteg munkával előkészített út az övé, ahol a páratlan tehetséghez hihetetlen elszántság, önfegyelem és munkabírás társult, megspékelve mindezt egy jólnevelt, okos, érett, ám kedves és szerethető személyiséggel.
Genie Bouchard már most hihetetlenül népszerű, pedig látszólag semmit nem tesz érte. Mindig és mindenhol a munka és az alázat fontosságát hangsúlyozza, és természetesnek ható érett bölcsességgel fogadja az egyre nagyobb sikereket. Talán ezért is tűnhet visszafogottnak és hűvösnek az öröme, hiszen látszik rajta, hogy az a menetelés, amit ő produkál idén, csak nekünk szenzációs, neki nem. Mert ő pontosan tudta, hogy ez be fog következni.
Ő az egyetlen női teniszező, akiről biztosan tudom, hogy fog Grand Slam tornát nyerni. Nem biztos, hogy most, sőt, az is lehet,  hogy csak jövőre. Ebbe a lányba egyszerűen bele van kódolva a siker, de ezt a kódot csak iszonyatosan sok munkával és intelligenciával lehet elérni és láthatóvá tenni.
Lehet, hogy ma délután Petra Kvitova kétszeres wimbledoni bajnok lesz, és ha igen, teljesen megérdemelten.
Mégis, a női tenisz igazi új sztárja Genie Bouchard lesz.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Fotó: Eurosport

Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Babos Tímea Grand Slam döntős
04/07/2014 14:51