Napok óta van egy olyan érzésem, hogy ez lehet Roger Federer utolsó igazán nagy esélye. Na persze nem azért, mert nem keni-vágja elég jól a teniszt, vagy ne tudna akár Rióig kényelmesen elvitorlázni a legjobbak között.
De most minden adott. Wimbledon, jó forma, önbizalom, remek mozgás, semmi Rafa Nadal, csak egy Novak Djokovic, akitől még nem kapott ki Grand Slam döntőben. Persze a csak szó szigorúan idézőjelben értendő, de úgyis értitek.
Mindketten régen nyertek Grand Slam tornát. Biztos, hogy mindketten nagyon akarják. Federer azért, mert szíve mélyén érzi, hogy most már minden lehetőséget muszáj megragadni. Djokovic azért, mert a tavalyi melbourne-i győzelem óta három döntőt veszített el, és a három az sok.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Borzasztó éhesek mindketten, és ettől nagyon érdekes az, ami ma délután vár ránk.
Mindketten jól ismerik a döntő hangulatát, tudják, milyen a lehető legkopottabb centerpályán játszani, tudják, hogyan kell nyugodtan készülni. Federer 25. Grand Slam döntőjét játssza, ami hátborzongató. Ám Djokovic is a 14.-et, és az is elképesztő szám.
Mégis bennem van az, hogy most izgulni fognak. Látom magam előtt, hogy ha valamelyikük adogatni fog a győzelemért, picit remegni fog a keze.
Mert nyertek már eleget, mégsem eleget.
A világ legnagyobb sportolói pont attól a legnagyobbak, hogy az a leküzdhetetlen éhségérzet mindig ott van.
Pláne, ha rég laktak jól.
Pláne, ha benne van a pakliban, most lakhatnak igazán jól utoljára.
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42
Wimbledon
Babos Tímea Grand Slam döntős
04/07/2014 14:51