Wimbledonban soha nem játszott még női páros döntőt magyar teniszező. Egészen eddig a hétvégéig.
Babos Tímea egy ígéretes junior pályafutás után (öt páros döntőt játszott, háromszoros junior bajnok párosban) hosszú időt várt arra, hogy a felnőttek között is eljöjjön az ő ideje.
Úgy tűnik, Timi tényleg arra született, hogy igazi páros specialista legyen. Lehet, hogy egyesben nem fog ilyen hatalmas sikert elérni. Ám ki tudja, az is lehet, hogy pont a páros sikerek hozzák meg majd az önbizalmát egyesben is.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Mindenesetre egyetlen lépésre került attól, hogy olyan sikert érjen el a magyar teniszezők között, melyre elképesztően régen nem volt példa. Konkrétan majdnem 30 éve. Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Roland Garros győztek női párosban, 1986-ban.
Kristina Mladenoviccsal remek párost alkotnak. Timi bizonytalanabb az adogatásait illetően, viszont remekül fogad, míg a francia teniszezőnek precíz és mentálisan is terhelhető adogatása van, és nagyon jól röptézik. Az elmúlt három mérkőzésükön remekül segítették egymást jóban-rosszban, Timi például néhány elveszített adogatása után szinte mindig brékelni tudott.
Sara Errani és Roberta Vinci ellen nem lesz könnyű dolguk, hiszen az olasz kettős már négyszeres Grand Slam bajnok, igaz, Wimbledonban még sosem nyertek. A borítás inkább Timiéknek kedvez, ezt kell kihasználniuk a tapasztalatlanság hendikepjével szemben.
Egy a fontos: nincs mit veszíteniük. Egy Grand Slam döntő hatalmas dolog, akkor is, ha nem sikerül megnyerni egy jóval erősebb páros ellen.
Ha ezt tudatosítják magukban Timék, akkor hétvégén újra lehet magyar Grand Slam bajnokunk.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42