Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ki az úr a házban?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 05/07/2014 - 23:14 GMT+2

Wimbledoni lányok: Petra a bajnok, Timi a királynő, Dalma a hercegnő.

Fotó: Eurosport

Petra Kvitová az úr. Vagyis persze hölgy.
De ahogy ma játszott a wimbledoni döntőben, az uralkodó szintre emelte minden szempontból.
Nem nagyon láttunk olyan Grand Slam döntőt mostanában, ahol valaki az elejétől a végéig ennyire uralkodott volna, ilyen magas szintű tenisszel. Ahol nem hagyta volna levegőt venni az egyébként egyáltalán nem rosszul játszó ellenfelet. Ahol valaki egy órán keresztül ilyen folyamatosan, mélyen és erősen ütötte volna a labdát, kis túlzással hiba nélkül.
Darren Cahill írta twitteren a mérkőzés közepén, hogy ha Petra így folytatja, akkor is lehet esélye, ha holnap visszajön a férfi döntőre. És tényleg úgy játszott.
Nagyon kevesen nyertek ennyire egyértelműen Wimbledont. Éppen ezért teljesen megérdemelt, hogy Petra Kvitová az idei bajnok. És megérdemli, hogy abból a bizonyos szürke kisegér pozícióból igazi sztárrá váljon.
Babos Tímea és Kristina Mladenovic nem lett ma Grand Slam bajnok. De mindketten boldogan távoznak Londonból, mi pedig elégedettséggel dőlhetünk hátra, és mondhatjuk azt, hogy igenis van világszínvonalú magyar teniszező a páros élvonalban. Aki ma egy karrier Grand Slamet elérő zseniális olasz párostól kapott ki.
És elégedetten dőlhetünk hátra, mondván, hogy az utánpótlás is érkezik. Ma ugyanis két fiatal lány játszott a junior páros döntőbe jutásért. Stollár Fannynak nem sikerült, Gálfi Dalmának viszont igen. Dalma élete első igazán komoly versenyén vesz részt. És Wimbledonban junior páros döntőt játszik.
Szóval gyönyörű nap volt ez.
És a java még csak vasárnap jön.
picture

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés