Petra Kvitová az úr. Vagyis persze hölgy.
De ahogy ma játszott a wimbledoni döntőben, az uralkodó szintre emelte minden szempontból.
Nem nagyon láttunk olyan Grand Slam döntőt mostanában, ahol valaki az elejétől a végéig ennyire uralkodott volna, ilyen magas szintű tenisszel. Ahol nem hagyta volna levegőt venni az egyébként egyáltalán nem rosszul játszó ellenfelet. Ahol valaki egy órán keresztül ilyen folyamatosan, mélyen és erősen ütötte volna a labdát, kis túlzással hiba nélkül.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Darren Cahill írta twitteren a mérkőzés közepén, hogy ha Petra így folytatja, akkor is lehet esélye, ha holnap visszajön a férfi döntőre. És tényleg úgy játszott.
Nagyon kevesen nyertek ennyire egyértelműen Wimbledont. Éppen ezért teljesen megérdemelt, hogy Petra Kvitová az idei bajnok. És megérdemli, hogy abból a bizonyos szürke kisegér pozícióból igazi sztárrá váljon.
Babos Tímea és Kristina Mladenovic nem lett ma Grand Slam bajnok. De mindketten boldogan távoznak Londonból, mi pedig elégedettséggel dőlhetünk hátra, és mondhatjuk azt, hogy igenis van világszínvonalú magyar teniszező a páros élvonalban. Aki ma egy karrier Grand Slamet elérő zseniális olasz párostól kapott ki.
És elégedetten dőlhetünk hátra, mondván, hogy az utánpótlás is érkezik. Ma ugyanis két fiatal lány játszott a junior páros döntőbe jutásért. Stollár Fannynak nem sikerült, Gálfi Dalmának viszont igen. Dalma élete első igazán komoly versenyén vesz részt. És Wimbledonban junior páros döntőt játszik.
Szóval gyönyörű nap volt ez.
És a java még csak vasárnap jön.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Fotó: Eurosport

Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42
Wimbledon
Babos Tímea Grand Slam döntős
04/07/2014 14:51