A wimbledoni tenisztornán csütörtökön a centerpályán magyar idő szerint 14 órakor kezdődnek az események. Rafael Nadal játszik Lukas Rosollal, ami rögtön egy nagyon érdekes meccs lehet, hiszen nem sok olyan teniszező van, aki ellen Nadalnak nem pozitív a mérlege. Rosol ellen 1-1-re állnak, és a cseh teniszező éppen Wimbledonban győzte le Nadalt, két éve. Öt szettben... A spanyol az idei szezon elején, a dohai tornán "visszavágott" Rosolnak 6/2, 7/6-tal, de az igazi reváns most következhet. Nadal nem volt igazán meggyőző az első fordulóban, elbukta az első szettet Klizan ellen. Rosolnak vannak idén (is) szép skalpjai, legyőzte Fogninit (salakon), Tursunovot, és Bukarestben a döntőig menetelt, a Volandi, Nieminen, G.Simon, Haase útvonalon. De Nadal más kávéház. Még annyit, hogy Rosol most 52-dik a világranglistán, két éve a 100-dik volt.
Őket egy hazai játékos, Heather Watson követi majd a centeren, a kilencedik kiemelt Angelique Kerber ellen. A két évvel ezelőtti elődöntős múlt héten a fináléba jutott Eastbourne-ben, tehát jó formában van. Kérdés, hogy a múlt heti játék nem vesz-e el az eheti koncentrációból, de azért a kétnaponta két nyert szettig játszó hölgyeknél ez nem olyan nagy veszély, mint a férfiaknál. Watson feljövőben van, múlt héten Pennettát verte, és az év eleji 121-dik helyről már feljött a 60-dikra. És a közönség mellette lesz, bár Kerbernek ez aligha okoz gondot.
A harmadik, egyben zárómeccsen a centeren a hétszeres bajnok Roger Federer lép pályára. Világszenzáció lenne, ha nem tudná legyőzni a 100-on kívüli, luxemburgi Gilles Müllert, aki eddig három meccsen szettet sem nyert a svájci ellen. Habár. Tavaly Stakhovsky legyőzte Federert a második fordulóban, pedig 100-on kívül állt, és nem nyert még ellene szettet...
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Nehéz napja lehet a 11-dik kiemelt Ana Ivanovicnak, aki a kínai Jie Zhenggel csap össze. Jie hat éve legyőzte őt Wimbledonban, bár ehhez alighanem volt némi köze annak is, hogy Ivanovic két héttel előtte nyerte meg élete első (és egyetlen?) Grand Slam-ét. Ha nem adogat nagyon jól a szerb, akkor akár ki is kaphat.

Lu lesz ma Wawrinka ellenfele

Fotó: Eurosport

Serena Williams ellenfele Chanelle Scheepers lesz, Sharapova pedig Timea Bacsinszky-vel játszik. Egyértelműen a sanszok. Kettejük között lép pályára Wawrinka, aki a Roland Garros fiaskó után simán nyerte az első meccsét Joao Sousa ellen. Viszont a tajvani Yen-Hsun Lu ellen könnyen lehetnek nehéz pillanatai. Akár egy (vagy több) szettre is jó lehet Lu, aki már top 50-es játékos, és idén legyőzte már Ferrert, Karlovicot és Kohlschreibert. Ráadásul Wawrinka nem ismeri őt, mert még nem találkoztak.
Tsongának nem jut pihenőnap az idei tornán, hiszen az első fordulós, Melzer elleni meccséről egy játék átment a keddi napra, és a tegnap elkezdett, Querrey elleni találkozóját is fel kellett függeszteni, döntő szett 9-9-nél. Két ötszettes meccs, nem meggyőző eddig a 14-dik kiemelt francia teljesítménye.
Babos Tímea tegnap nagyon nehezen győzött női párosban Mladenovic oldalán, és ma megkezdi vegyes páros menetelését a Roland Garroson bevált Eric Butorac-kal. Első ellenfelük a Philipp Oswald - Yvonne Meusberger osztrák páros lesz, akiket a papírforma szerint le kell győznie a Garroson elődöntőig menetelő párosnak. A négyes pálya utolsó meccse lesz az övék.
Mindezek után még annyit tennék hozzá, hogy a nap meccse lehet a Janowicz - Hewitt összecsapás.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42