A wimbledoni centerpálya mai első meccsén Rafael Nadal készült visszavágni a két évvel ezelőtti vereségért Lukas Rosolnak. A spanyol nem volt igazán meggyőző az első fordulóban, mint ahogy a szezon nagy részében, és a mai meccs kezdetén sem. A meccs elején Rosol parádésan játszott, rengeteget kockáztatott, és az első szett második felében egyáltalán nem hibázott. Nadal viszont elég visszafogottan teniszezett, mintha bizony izgult volna, de annyi valószínűnek tűnik, hogy az önbizalma nem volt topon. Nem működött a szervája, és a saját adogatásai után rendrer védekeznie kellett, míg Rosol egyre másra hozta a könnyű adogatópontokat. 4-4-nél brékelt a cseh, és aztán semmire hozta a szerváját. Wow! 6-4.
A második játszma hasonló szellemben kezdődött, és Rosol már 2-2 után brékelőnybe került. 4-2-nél történt valami: a világelső bekapcsolta az agresszivitás gombot, jöttek a jó fogadások, jöttek a vamosok, és Rosol hirtelen nyomás alatt érezhette magát. Nem is ütötte be az első szerváit, és el is bukta az adogatását. Aztán kétszer megoldotta a szettben maradást, és jöhetett a tiebreak. Ahol megint a cseh került előnybe, de Nadal visszajött, és egy Rosol-féle kettős hibával kiegyenlített. Valószínűleg itt dőlt el a meccs.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Merthogy (nem csoda) a harmadik szett elejére elfogyott Rosol. Sorra jöttek a hibák, a túloldalról a jó returnök és a bréklabdák, és 1-1-nél el is bukta a szerváját. Nadal közben egyre simábban hozta az adogatásait. Rosol tartotta az egy brékes hátrányt, de nem volt egyetlen "fogadóelőnye" sem a játszmában. Nadal 5-4-nél semmire kiszerválta a játszmát, és immár szettelőnybe került a világelső.
A negyedikre alighanem elszállt Rosol hite. Rögtön az első játékot semmire elvesztette adogatóként, és aztán Nadal semmire hozta a sajátját. Sőt, a spanyol 4-3-ig nem vesztett pontot adogatóként. 5-4-nél a meccsért adogatott Nadal, és ekkor jött el Rosol időtlen idők óta első bréklabdája. Amit nem tudott kihasználni. Nadal nagyon küzdött, ütött két ászt, és 6-4-re megnyerte ezt a szettet is. 4-6, 7-6, 6-4, 6-4-gyel ment tovább.
Ki tudja, mi lett volna, ha kétszettes hátrányba kerül Nadal? De nem került. És ez nem szerencse dolga volt, hiszen a világelső még éppen idejében kapcsolt, és megfelelő nyomás alá helyezte ellenfelét. Visszavágott.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42