Ma kipróbáltuk, milyen mintegy percről percre "közvetíteni" Wimbledonból. Mi élveztük, remélem, ti is. Íme a legfontosabb események összeollózva:
Andrey Kuznetsov döntő szett 6/2-re verte a hetedik kiemeltet, az utóbbi évek egyik legkiegyensúlyozottabb játékosát, aki az utóbbi két évben negyeddöntős volt Wimbledonban, a leggyengébb GS-én. Ferrer az első top 10-es kieső a férfiaknál. Kuznetsov következő ellenfele a Baghdatist búcsúztató Leonardo Mayer lesz. Így ünnepelte a közönség az oroszt, aki először jutott be GS-en a 3. fordulóba:
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Djokovicnak meggyűlt a baja Stepanekkel. Az első két szett a szerbé lett, utána viszont:
Stepanek behúzta a harmadik szettet. Pedig Djokovic vezetett 4/2-re, amikor a rövidítésben térfelet cseréltek. És volt 5/3 is a szerbnek. De Stepanek finoman szólva is megérdemelte, hogy nyerjen egy játszmát. Iszonyatosan jó nézni azt, ahogyan játszik füvön, és ahogyan élvezi a meccseket nagy sztárok ellen, nagy pályán.
Aztán:
Stepaneknek breaklabdája volt 5/5-nél, de Djokovic végül hozta a szerváját. Nagyon nagy meccs! Tie break a negyedik játszmában is, ahol Nolenak ziccere volt a 3/0-hoz. Úgyanúgy 4/2-nél cseréltek térfelet mint az elöző rövidítésben és megint Djokovic vezetett. De 5/2 után Step egyenlített, 5/5-nél viszont ziccerröptét rontott. A meccslabda széle pedig elcsípte a vonalat. Íme:
A nőknél is kiesett egy top 10-es, mégpedig egy GS-bajnok:
Jovanovski adogatott a szettért Azarenka ellen és meg is csinálta. 5/3-nál, de a szerb nem tűnt valami magabiztosnak, de Vika segített neki néhány rontással. Aztán egyenlített a fehérorosz, de Bojana Jovanovski döntő szett 7/5-el búcsúztatta. Vika vesszőfutása pont itt kezdődött tavaly Wimbledonban, amikor megsérült az első fordulóban. Akkor még be tudta fejezni a Koehler elleni meccsét, de a második fordulóban már nem tudott kiállni Penetta ellen. Azóta a 9. helyre csúszott vissza a világranglistán.
A US. Openig még nem lehetett érezni a visszaesést hiszen három tornából egyet megnyert a másik kettőn pedig döntőt játszott, de azóta a negyeddöntőn túl egyszer sem jutott. Idén kihagyta a teljes salakszezont, és füvön is csak egy meccset tudott nyerni.
A női párosban Babos és Mladenovic nehezen, de továbbment:
Babosék a második szettben 5/2-es hátrányból kiharcolták a tie-breaket, ahol vezettek, de végül 7-5-re Pliskováék nyerték, és így jöhet a döntő szett. Ahol 12/10-re győzték le a Pliskova testvéreket. Karolinát és Kristynát. Timi párja a francia Mladenovic, akivel füvön nagyon erős párost alkotnak. Belinda Bencic és Tsvetana Pironkova lesz majd az ellenfelük a következő körben, akik semmiképpen sem könnyű ellenfelek (Bencic tavaly megnyerte a junior tornát, Pironkova pedig 2010-ben elődöntős volt, többek között Venus Williams legyőzésével).
Kiesett Gulbis, akinek nagyon nem ment Stakhovsky ellen (ő verte itt tavaly Federert!), Murray viszont rendkívül simán győzte le Blaz Rolát. Ennyire:
Murray mindössze két játékot veszített. 6/1 6/1 6/0 a második leggyorsabb férfi meccs eddig. Blaz Rola, aki nemrég jutott be a legjobb százba, és először játszott életében füvön nagyon ideges volt végig, míg Murray nagyon jól játszott. És ezzel mindössze a nyolcadik olyan játékos lett, aki 20 vagy kevesebb game-et játszva nyert meccset Wimbledonban. Ahol ez volt zsinórban a 15-dik győzelme.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42