Alig egy hónappal azután, hogy a Roland Garroson Eric Butorac-kal a vegyespáros döntőért játszott, újabb fantasztikus meneteléssel rukkolt elő a legmagasabban rangsorolt magyar teniszező.
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal újra Grand Slam döntőért játszhat, ezúttal női párosban.
Nem akármilyen úton jutott ilyen sokáig Timi. A 3. fordulóban a világ jelenlegi legjobb párosát győzték le, Peng és Hiseh ugyanis nem csak első kiemeltek és friss Roland Garros bajnokok voltak, hanem wimbledoni címvédők is. Az a háromszettes bravúr nagyon sok erőt adhatott a magyar-francia kettősnek, hogy a nyolc között rájuk váró újabb hatalmas csatában is felülkerekedjenek.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Timiék nyerték az első szettet, ám Kudryavtseva és Rodionova egyenlítettek, majd brékelőnyben voltak a döntő szettben is. Babosék gyönyörűen visszatámadtak, majd a győzelem kapujába is kerültek. Apró üröm az örömben, hogy 5/3-nál Timi kissé elizgulta az adógatójátékát, ám ez nem csoda - a tét óriási volt.
Szerencsére szenzációsan javított, hiszen a következő játékban fogadóként az ő nyerő lecsapásával lett vége a meccsnek, így ott vannak a négy között. Ahol Andrea Petkovic és Magdalena Rybarikova vár rájuk.
Lehet fanyalogni, hogy Timi húszas évei elején még mindig csak a legjobb 100 körül mozog, és nem jönnek az igazán kiugró eredmények egyesben.
De mi van, ha egyszerűen csak arról van szó, hogy Timi igazi páros specialistának született? Mi van, ha ő inkább csapatjátékos, mint egyéni? Mi van, ha neki az van megírva odafenn, hogy páros Grand Slam bajnok legyen egyszer?
Ha ez így van, annak nagyon kell örülnünk. Igazi sztár lehet belőle, a világ legrangosabb versenyein félve kereshetik az ellenfelek az ő nevét a páros táblán, és mindenki vele akar majd játszani.
Már most elismert játékos, már most a legjobbak keresik meg. Az a két teniszező, akikkel az utóbbi hetekben sikert sikerre halmozott Timi - Eric Butorac és Kristina Mladenovic - mindketten a legjobbak közé tartoznak. Butorac játszott már páros döntőt, Mladenovic kétszeres vegyespáros bajnok. Olyanok tehát, akiknek van veszítenivalójuk, és akik csak a legjobbakkal akarnak összeállni. Nem véletlen tehát, hogy pont Timit keresték meg.
Az elmúlt hetek eredményei arra engednek következtetni, hogy Timi előtt fényes jövő áll - páros teniszben legalábbis bizonyosan. Ebből előbb-utóbb Grand Slam bajnoki címnek kell lennie.
Reméljük előbb.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42