Aki szereti a teniszt, az sok-sok álommelót el tud képzelni a sportág berkein belül. Biztos jó lehet Grand Slam tornákon a játékosok biztonsági szolgálatában dolgozni, Rafára főzni, vagy éppen Serena sofőrjének lenni. Valljuk be őszintén, tenisz kommentátornak lenni is álomszerű, főleg, ha helyszínről közvetíthet az ember.
Amikor 2008-ban kinn voltunk Párizsban, és 16 napon át közvetítettünk a Garrosról, láttunk ilyen embereket. Volt egy lány, akinek semmi más feladata nem volt, mint kávét és banánt hurcolászni a szakkommentátorkodás közben megszomjazó-megéhező John McEnroe-nak. Akad egy hölgy, aki évek óta a játékosok sajtótájékoztatóját irányítja, és annyi a dolga, hogy bemondja minden pressconf végén, hogy last question, please. Van egy szerencsés biztonsági őr, aki a játékosok öltözője előtt ellenőrzi az akkreditációkat, hogy tényleg maga Roger megy-e be zoknit cserélni.
Ilyen munka David Spearingé is, aki az elmúlt 40 évben mindig elutazik Londonba, és a wimbledoni torna 200 tiszteletbeli steward-jának egyike. A ma már 78 éves úriember délelőttönként egy hangosbeszélőn keresztül irányítgatja a legendás wimbledoni "Sort", amely a kapuk előtt kígyózik a bejutás reményében. Amikor elkezdődik a napi program, feladata már a Center pályára szólítja, hiszen ő nem más, mint a Játékos Box házigazdája. Azaz nincs más dolga, mint az az éppen soron következő teniszező családját, edzői stábját és meghívott vendégeit fogadni és leültetni a helyükre. Aztán pedig leülni a boxban, és végignézni a mérkőzéseket.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Spearing 2003-ban lett sztár, amikor különböző wimbledoni rádiós és televíziós közvetítésekben tűnt fel folyamatosan, míg csak egyszer valaki rá nem kérdezett, hogy ki is ő. Azóta sztár a teniszkedvelők körében, és nem is nehéz megismerni, hiszen a játékosok boxában mindig a 7-es számú széken ül, és egy fekete cowboy kalapot visel. Az egyébként a cambridge-i egyetemen végzett Spearinget minden játékoshoz tartozó családtag és edző jól ismeri, sőt régi ismerősként köszönti.
Spearing elmesélte, hogy a centerpályán játszó teniszezők fejenként 19 vendéget regisztrálhatnak a játékos boxba, így volt szerencséje mindenkivel találkozni, aki csak számít. A steward elmondta, hogy A Federer szülők elképesztően kedvesek, Murray csapatában mindenki jófej, a skót barátnője, Kim Sears mindig jó korán megérkezik. Amikor pedig Pete Sampras megkérte későbbi felesége, Bridgitte Wilson kezét, nem tudta levenni a szemét a hatalmas gyémántgyűrűről meccs közben. Ráadásul Barbra Streisand egyik kedvenc énekesnője, így azt sem tudta, mit kezdjen magával, amikor Streisand Agassi barátnője volt, és elment néhány wimbledoni meccsére.
David Spearing amellett, hogy a világ egyik legjobb tenisz állását tölti be, egy népszerű színfoltja a wimbledoni Center pályának. Ja, és a királynő a Brit Birodalom Lovagrendjébe is felvette szolgálataiért.
Aki tud, az tud.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42