Nick Kyrgios hízelgett egy kicsit Novak Djokovicnak is a wimbledoni döntőjük előtt.
Nick Kyrgios attól tart, hogy a világ soha többé nem fog olyan nagyságokat látni a teniszpályákon, mint Rafael Nadal, Roger Federer - és a vasárnapi wimbledoni döntőbeli ellenfele, Novak Djokovic.
A világranglista 40. helyezettjének esélye van arra, hogy beírja a nevét a történelemkönyvekbe, ehhez a 21. Grand Slam-címét begyűjteni szándékozó Djokovicot kellene legyőzni, miután Nadal a sérülése miatt nem tudott kiállni az ausztrál ellen az elődöntőben.
Citi Open
Kyrgios a maga módján keményen próbálkozik, milliókat szeretne inspirálni
TEGNAP 09:08
Az első GS-győzelmére pályázó Kyrgios arra figyelmeztet, hogy bármi is történik vasárnap a centerpályán, ő és a korosztályába tartozó játékosok soha nem fogják pótolni a Nadal, Djokovic és Federer előbb-utóbb bekövetkező, elkerülhetetlen távozása miatt keletkezett űrt.
"Nem hiszem, hogy bárki is képes lenne a nyomukba érni, hogy őszinte legyek" - mondta Kyrgios a The Age-nek.
"Nagyszerű fiatal játékosok tűntek fel. Carlos Alcaraz hihetetlen. Jannik Sinnerről láttuk, hogy mire képes Djokovic ellen a negyeddöntőben.
Soha többé nem fogunk olyan versenyzőt látni, mint Rafa. Soha nem fogunk látni senkit, aki olyan könnyedén forgatja az ütőt, mint Roger. Valószínűleg soha nem fogunk látni senkit, aki annyit nyer, és olyan jól játszik, mint Djokovic.
Ha valaha is képes leszek felemelni egy Grand Slam-trófeát, kérem, ne gyakoroljanak rám nyomást, hogy még egyszer sikerüljön."
Federer, Nadal, Djokovic, ezek a srácok olyan ritkák.

Nagyon tud, ha akar: Első GS-elődöntőjére készülhet Nick Kyrgios

A Nadal által elszenvedett sérülés és az azt követő visszalépés azt jelentette, hogy Kyrgiosnak négy nap áll rendelkezésére a negyeddöntője és a finálé között.
Ahelyett, hogy a pénteki elődöntőben a spanyol ellen játszott volna, Kyrgios az All England Club gyakorlópályáján töltötte az időt. A szokatlan helyzet miatt sok ideje maradt gondolkodni - sőt, talán túl sok is, mivel saját bevallása szerint nem tudott aludni.
"Egyszerűen nyugtalan voltam, és annyi gondolat járt a fejemben a wimbledoni döntővel kapcsolatban. Csak ez járt a fejemben. Csak a játékra gondoltam, nyilván elképzeltem, hogy nyerek, elképzeltem, hogy veszítek, minden átfutott az agyamon. Nagyon rosszul aludtam.
Úgy érzem, hogy most csak egy vakmerő energiagömb vagyok. Most csak ki akarok menni az edzőpályára, ütögetni néhány labdát. Azt akarom, hogy máris jöjjön a döntő!"

Élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll Nick Kyrgios

Fotó: AFP

Kyrgiosnak a szokásosnál is sűrűbb napjai vannak, és nem csak a pályán. Honfitársa, az 1987-es wimbledoni bajnok Pat Cash szerint a 27 éves ausztrál a viselkedésével "a teniszt a létező legmélyebb szintre vitte". A héten a canberrai bíróság beidézte őt augusztus elejére. A vád: erőszak a volt barátnője, Chiara Passarival szemben.
A megfélemlítés és a manipuláció nagymestere egy, a játékban és a lélektani hadviselésben is egy nála nagyobb kaliberrel fog találkozni vasárnap Wimbledon szent gyepén.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
Citi Open
Elnöki Kyrgios-győzelem: 3 éve nyert utoljára tornát az ausztrál, most visszatért a tett helyszínére
TEGNAP 07:39