„Valamit tenni kell azzal a cirkusszal, amit művel – honfitársa nekiment Nick Kyrgiosnak.

A korábbi wimbledoni bajnok Pat Cash szerint tűrhetetlen, amit az ausztrál fenegyerek művel, szerinte legfőbb ideje volna őt leállítani.
Finoman szólva is feszült és fortyogó indulatoktól sem mentes összecsapásnak lehetett tanúja az 1-es pálya közönsége, még szombat este Kyrgios és Tsitsipas között.
Western & Southern Open
Nadal újra világelső lehet Cincinnatiben
19 ÓRÁJA
Az ausztrál egyfolytában kiabált a hivatalos személyekkel, veszekedett a mérkőzésvezetővel és panaszkodott a vonalbírókra, Tsitsipas pedig vakmerően kiütötte a labdát a nézők közé, meg a palánknak Kyrgios alsó szervája után.
Mindkét játékost megbüntették, miközben Tsitsipas zsarnoknak nevezte ellenfelét a meccs utáni sajtótájékoztatón, aki persze állította, ő ugyan nem csinált semmi rosszat, tessék csak leszállni róla.

Parádés teniszt és parázs hangulatot hozott a Kyrgios-Tsitsipas derbi Wimbledonban

Az 1987-es wimbledoni bajnok csúnyán kiakadt honfitársa viselkedésére. A szavaiból úgy tűnik, régóta értek már benne a gondolatok.
„Amit csinált az teljes zűrzavar, káosz, sértegetés, minden ilyesmi” – mondta Cash a BBC-nek. „A teniszt a létező legmélyebb szintre vitte. Tisztességtelen, durva lélektani hadviselés az ellenfellel szemben, csalás, manipuláció, sértegetés, agresszív viselkedés a székbíróval és a vonalbírókkal szemben.”
„Szerencsés volt, hogy egyáltalán túljutott az első szetten. Már ott, az első játszmában le kellett volna őt léptetni.”
„Valamit tenni kell most már ezzel kapcsolatban. Elképesztő az a cirkusz, amit művel. Hogy mindez szórakoztató-e? Igen, valószínűleg az, de elment most már a végső határig.”

Wimbledon : Sajtótájékoztató Tsitsipas és Kyrgios

A riporter számára az nem volt egyértelmű, hogy Cash mire gondol a csalással kapcsolatban.
„A tisztességtelen lélektani hadviselésre, a sértegetésre. Odament Tsitsipashoz, elkezdett dumálni, bele az arcába. Ez már olyan fajta lelki nyomásgyakorlás, ami szerintem nem fér bele.”

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

„Nincs problémám egy minimális szintű lélektani hadviseléssel, de itt már elszaladt a ló, ez már túl van minden határon.”
„Az itt történtekkel kapcsolatban a székbíró is elvesztette az irányítást. A labdaszedők futottak keresztül a pályán, miközben Kyrgios adogatott.”
„Tsitsipas is belevonódott ebbe az egészbe, ami bizonyos szempontból szórakoztató volt, de számomra már túl sok.”
via tennis365
National Bank Open
Csillaghullás - Egy napon esett ki a három legmagasabban rangsorolt játékos Montrealban
21 ÓRÁJA
National Bank Open
Kyrgios túl az első körön , Medvedev vár rá
TEGNAP 08:39