Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Csalás, sértegetés, káosz” – Kyrgiosra a korábbi wimbledoni bajnok honfitárs is kiakadt

Kálmán Laci

Frissítve 04/07/2022 - 12:54 GMT+2

Hétfő délután Nick Kyrgios a legjobb nyolc közé jutásért lép pályára Brandon Nakashima ellen Wimbledonban, azonban a Stefanos Tsitsipas elleni előző fordulós rangadója körül még vannak hullámok bőven. Hogy mást ne mondjunk, saját honfitársa, Wimbledon 1987-es bajnoka, Pat Cash is alaposan kikelt az ausztrál botrányhős ellen.

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

„Valamit tenni kell azzal a cirkusszal, amit művel – honfitársa nekiment Nick Kyrgiosnak.

A korábbi wimbledoni bajnok Pat Cash szerint tűrhetetlen, amit az ausztrál fenegyerek művel, szerinte legfőbb ideje volna őt leállítani.
Finoman szólva is feszült és fortyogó indulatoktól sem mentes összecsapásnak lehetett tanúja az 1-es pálya közönsége, még szombat este Kyrgios és Tsitsipas között.
Az ausztrál egyfolytában kiabált a hivatalos személyekkel, veszekedett a mérkőzésvezetővel és panaszkodott a vonalbírókra, Tsitsipas pedig vakmerően kiütötte a labdát a nézők közé, meg a palánknak Kyrgios alsó szervája után.
Mindkét játékost megbüntették, miközben Tsitsipas zsarnoknak nevezte ellenfelét a meccs utáni sajtótájékoztatón, aki persze állította, ő ugyan nem csinált semmi rosszat, tessék csak leszállni róla.
picture

Parádés teniszt és parázs hangulatot hozott a Kyrgios-Tsitsipas derbi Wimbledonban

Az 1987-es wimbledoni bajnok csúnyán kiakadt honfitársa viselkedésére. A szavaiból úgy tűnik, régóta értek már benne a gondolatok.
„Amit csinált az teljes zűrzavar, káosz, sértegetés, minden ilyesmi” – mondta Cash a BBC-nek. „A teniszt a létező legmélyebb szintre vitte. Tisztességtelen, durva lélektani hadviselés az ellenfellel szemben, csalás, manipuláció, sértegetés, agresszív viselkedés a székbíróval és a vonalbírókkal szemben.”
„Szerencsés volt, hogy egyáltalán túljutott az első szetten. Már ott, az első játszmában le kellett volna őt léptetni.”
„Valamit tenni kell most már ezzel kapcsolatban. Elképesztő az a cirkusz, amit művel. Hogy mindez szórakoztató-e? Igen, valószínűleg az, de elment most már a végső határig.”

picture

Wimbledon : Sajtótájékoztató Tsitsipas és Kyrgios

A riporter számára az nem volt egyértelmű, hogy Cash mire gondol a csalással kapcsolatban.
„A tisztességtelen lélektani hadviselésre, a sértegetésre. Odament Tsitsipashoz, elkezdett dumálni, bele az arcába. Ez már olyan fajta lelki nyomásgyakorlás, ami szerintem nem fér bele.”
picture

Nick Kyrgios in Wimbledon

Fotó: Getty Images

„Nincs problémám egy minimális szintű lélektani hadviseléssel, de itt már elszaladt a ló, ez már túl van minden határon.”
„Az itt történtekkel kapcsolatban a székbíró is elvesztette az irányítást. A labdaszedők futottak keresztül a pályán, miközben Kyrgios adogatott.”
„Tsitsipas is belevonódott ebbe az egészbe, ami bizonyos szempontból szórakoztató volt, de számomra már túl sok.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés