Cameron Norrie a 4. brit játékos lehetett volna, aki wimbledoni döntőbe jut, de a remek első szettje után sem sikerült végül nyernie. Novak Djokovic esetében nem ritka, hogy nem kezdi jól a mérkőzéseket, a negyeddöntőben Jannick Sinner ellen is kétszettes hátrányból kellett fordítania. Most elég volt számára 4 szett a döntőbe jutáshoz.
A szerb még a pályán adott nyilatkozatában is elismerte, hogy nem úgy indult a meccs, ahogy szerette volna:
„Nem kezdtem jól, egyértelműen ő volt a jobb az első szettben. Egy Grand Slam-elődöntőben sosem könnyű elkezdeni egy meccset, rengeteg az elvárás másoktól és persze saját magaddal szemben is. Cameron élete tornáját játszotta, nem nagyon volt veszítenivalója, de hazai pályán játszani mindig nehéz. Remek játékos, nagyon tisztelem ezért.
Western & Southern Open
Nadal újra világelső lehet Cincinnatiben
20 ÓRÁJA
Ma nagyon meleg volt, az egész torna legmelegebb napja. Az elején eléggé feszült voltam, nem is tudtam rendesen megütni a labdákat, úgy, ahogy szerettem volna. Cameron dominált az első játszmában, a másodikban pedig szerencsés voltam, miután sokat hibázott. 4-3-nál ő szervált, de kihasználtam a lehetőségeket, amiket ő adott nekem, így pedig fordult a kocka és meg tudtam nyerni a szettet.
Biztos, hogy nem lesz unalmas a döntő. Nick az első Grand Slam döntőjét fogja játszani, biztos, hogy feltüzelve fog pályára lépni. Nincs mit veszítenie, mondjuk ő mindig is úgy játszik. Óriási szervái vannak és nagy ütései. Már jó ideje nem játszottunk, de eddig még szettet sem nyertem ellene, remélem ez most másképp lesz. A sok döntős tapasztalat remélhetőleg segíteni fog nekem.”
A hazai pályán versenyző Norrie élete legjobb teljesítményét nyújtotta Wimbledonban, a vesztes elődöntő csak még jobban motiválja:
„Nagyon jó két hetem volt, sokat dob az önbizalmamon. Az, hogy eljutottam a második hét péntekjéig, hogy elődöntőt játszhattam elég beteg élmény. Ennek ellenére nem elégszem meg ennyivel, célom, hogy még eggyel tovább tudjak menni és nyerjek is egy Grand Slamet. Rengeteg mérföldkövet értem el idén Wimbledonban, remélem, hogy ebből csak profitálok a jövőben.
Novak ma egyértelműen jobb volt nálam. A koncentrációja és a szervagémjei sokkal jobbak voltak, ez döntött. Nem játszottam én se rosszul, jól sikerültek a szervafogadásaim és az adogatásaimat is jól tudtam helyezni. Sokat futottam a pályán, sok remek labdát vissza tudtam tenni. Életem első GS elődöntője nem volt olyan rossz, 10-ből 6-ot adnék rá.
A hangulat elképesztő volt, mindenki nekem szurkolt. Most úgy érzem, hogy minden olyan gyorsan történt, kell egy kis idő, amíg feldolgozom ezt a két hetet. Most persze csalódott vagyok, de tudom, hogy ebből a vesztes elődöntőből még nagyon sokat fogok tanulni.”
Miközben Norrie és Djokovic négy szettben izzasztotta magát, addig Nick Kyrgios nyugodtan várhatta, hogy ki lesz az ellenfele a döntőben. Pénteken meccs hiányában azért természetesen ő is kiállt a sajtó elé, ahol többek között beszélt a Djokovichoz fűződő furcsa viszonyáról is.
„Furcsa, de most nagyon jóban vagyunk, egész komoly bromance van köztünk. Korábban nem nagyon kedveltük egymást, de szerintem ez ó volt a tenisznek. Minden egymás elleni meccsünk fókuszba került, mindenki azt várta, hogy lesz valami dráma. Januárban szerintem én voltam az egyetlen játékos, aki kiállt mellette, amikor a hatóságokkal volt gondja. Szerintem az ilyen gesztusokkal lehet kivívni valaki tiszteletét. A hét elején mikor összefutottunk mondta is nekem, hogy remélem vasárnap találkozunk. Cameron óriásit fejlődött az idén, nem könnyítettet meg Novak dolgát.
Csütörtökön vacsoránál tudtam meg, hogy Rafa visszalép, nem sokkal azelőtt, hogy sajtótájékoztatót tartott. Csalódott voltam, annyira fókuszáltam már a meccsünkre. Nem így akartam döntőbe jutni, át akartam élni azt, hogy legyőzöm őt a pályán. Sokan gondolhatják, hogy milyen jó, hogy extra pihenőidőt kaptam, de eddig nagyon jó rutinom volt Wimbledonban, ami most felborult.”
National Bank Open
Csillaghullás - Egy napon esett ki a három legmagasabban rangsorolt játékos Montrealban
EGY NAPJA
Tenisz
Nadal visszatér, csütörtökön száll repülőre
TEGNAP 20:22