Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal a vérét adta a győzelemért, továbbra is remekelnek az amerikai játékosok a US Openen

Takács Márton

Frissítve 02/09/2022 - 12:00 GMT+2

A US Open 4. játéknapján egyesben a szurkolók kedvencei és a legmagasabban rangsorolt játékosok tovább meneteltek. Rafael Nadal szetthátrányból fordítva, az orrsérülése ellenére legyőzte Fabio Fogninit, Carlos Alcaraz is tovább robog. A világelső Iga Świątek a torna 2017-es bajnokát búcsúztatta, kiesett viszont Borna Ćorić és Paula Badosa is.

Rafael Nadal továbbra is veretlen idén a Grand Slam-tornákon

Fotó: AFP

Rafael Nadal, Carlos Alcaraz és Iga Świątek sem hibázott a US Open második fordulójában.
Iga Świątek nem vesztegette az időt, hogy megszerezze a győzelmet a torna 2017-es bajnoka, Sloane Stephens ellen az Arthur Ashe Stadionban, 1 óra 14 perc alatt letudta a meccsét 6:3, 6:2 arányban.
A világelső nem volt a legjobb formában, mindkét játékos küzdött az első adogatásával, de az alapvonalbeli csaták többségében a lengyel volt az, aki felül tudott kerekedni a másikon. Świątek - aki még soha nem jutott tovább a US Open negyedik fordulójából - legközelebb az amerikai Lauren Davis ellen játszik.
Świątek számára ez volt az első alkalom, hogy az Arthur Ashe Stadionban játszott. Azt mondta, hogy valóra vált egy álma ezzel.
"Próbáltam ugyanolyan motivált hozzáállással játszani, mint bármelyik másik pályán, mivel ez a legjobb módja annak, hogy jól teljesítsek. Ez egy valóra vált álom. Elégedett vagyok mai koncentrációmmal. Voltak hullámvölgyeim, de már az elejétől kezdve elég stabil voltam."
picture

US Open: Swiatek - Stephens - a mérkőzés legjobb pillanatai

Carlos Alcaraz az idei US Open egyik legnagyobb esélyese, és jelenleg afelé tart, hogy az elődöntőben gyerekkori példaképével, Rafael Nadallal találkozzon. Alcaraznak nem okozott gondot a Federico Coria elleni második fordulós mérkőzése, és 2 óra 12 perc alatt 6:2, 6:1, 7:5 arányban legyőzte az argentint, így pályafutása során másodszor jutott be a harmadik fordulóba.
A világranglista 4. helyezettje a legjobb formáját hozta, 41 nyerőt ütött, míg Coria csak hetet, és a hálónál is sok öröme volt, 78 százalékban nyerte meg a pontokat.
"Soha nem könnyű lezárni egy mérkőzést. Federico nagyon jól kezdett játszani. Nyugodtnak kellett maradnom, hogy átgondoljam, mit kell tennem abban a pillanatban. Nyugodt maradtam és koncentráltam a nehéz pillanatokban.
Ez egy nagyszerű év számomra. De még nincs vége az esztendőnek. Olyan formában és állapotban kell maradnom, amilyenben vagyok. Úgy gondolom, hogy nagyon jól játszom, ezt kell folytatnom.
Nagyon boldog vagyok, hogy a legtöbb győzelmet szereztem az évben, de előre kell néznem, és ugyanannak az embernek, ugyanannak a játékosnak kell maradnom, és tovább kell mennem."
A 19 éves spanyol, aki idén először szeretne túljutni a negyeddöntőn, legközelebb az amerikai Jenson Brooksby ellen lép pályára, miután 6:4, 7:6(10), 6:1-re legyőzte Cincinnati idei bajnokát, a 25. helyen kiemelt Borna Ćorićot.
picture

US Open: Alcaraz - Coria - a mérkőzés legjobb pillanatai

A négyszeres US Open-győztes Rafael Nadal a meccs eleji szerény játékát felturbózva végül négy szettben, 2:6, 6:4, 6:2, 6:1 arányban jobbnak bizonyult Fabio Fognininél, így 16 Flushing Meadows-i szereplése során 14. alkalommal jutott be a harmadik fordulóba.
"Valószínűleg az egyik legrosszabb rajtot produkáltam." - mondta Nadal, aki 37 ki nem kényszerített hibát vétett ezen az estén. "De ez a játék része. Alázatosnak kell maradni, el kell fogadni a helyzetet. Nem volt könnyű hónapom, szóval tudom, hogy ilyesmi megtörténhet. Ez egy újabb lehetőség számomra. Egy ilyen meccs után még mindig életben vagyok. Ez sokat jelent."
A 22-szeres Grand Slam-bajnokot a negyedik szettben ápolni is kellett, az ütője egy fonákot követően a pályáról felpattanva arcon találta, véres sebet ejtve az orrán.
picture

Nadal kis híján saját orrát törte el..

Nadal később így kommentálta az esetet:
"Az elején egy kicsit szédültem, és egy kicsit fájt is. Ezt már csináltam korábban golfütővel, de teniszütővel még nem. Hirtelen azt hittem, hogy eltört az orrom, mert sokkolt a dolog és nagyon fájdalmas volt.
Egy kicsit kiestem a világból. Nem tudom, úgy tűnik, hogy nem tört el. Még nem vagyok benne biztos. „Ez csak egy apró sokk, bizonyos értelemben megérdemeltem azért, mert egy ideig ilyen rosszul játszottam (nevet). Nem, csak vicceltem."
picture

A Nadal - Fognini meccs összefoglalója, egy rendkívül furcsán alakuló mérkőzésről

Az idei Ausztrál Openen és a Roland Garroson is negyeddöntős volt a jelenleg legmagasabban jegyzett amerikai női teniszező, a világranglista-8. Jessica Pegula. Csütörtökön a Louis Armstrong Stadionban 1 óra 19 perc alatt visszahozta a földre a New Yorkba jó formában érkező Aliaksandra Sasnovichot az ellene aratott 6:4, 6:4-es sikerével.
"Örülök, hogy túljutottam az első két meccsen, és azt tettem, amit tennem kellett: okosan játszottam. Innentől kezdve csak nehezebb lesz, úgyhogy örülök minden egyes mérkőzésnek, és remélem, hogy a következő meccs is hasonlóan alakul. Próbálok nem túlságosan elébe menni önmagamnak." – nyilatkozta Pegula.
Honfitársa, a Melbourne-ben idén finálét játszó, 19. kiemelt Danielle Collins a kétszeres US Open-bajnok és korábbi világelső Naomi Osaka elleni nyitófordulóbeli sikerét követően a 118. helyen rangsorolt spanyol Cristina Bucsával szemben 6:2, 6:3 arányban jutott tovább.
"Mindig jó itt játszani. Megvolt a hazai közönség előnye. Azt hiszem, ez végig segített. Ki kellett mennem a pályára, és megpróbáltam játszani a saját játékomat, agresszívan teniszezni. Azt hiszem, jól végrehajtottam a játéktervemet. Remélhetőleg most, hogy két meccset nyertem, több önbizalmat is szereztem." - mondta Collins, aki 28 nyerőt ütött 17 ki nem kényszerített hibával szemben.
picture

Highlights US Open Day 4 Collins - Bucsa

A csütörtöki győztesek között volt még a kiemeltek közül a 9. Garbiñe Muguruza, a 13. Belinda Bencic és a 26., fehérorosz Victoria Azarenka, akivel nem fogott kezet Marta Kostyuk, miután legyőzte az ukrán játékost.
A francia Alize Cornet, aki az első fordulóban a címvédő Emma Raducanut búcsúztatta, a döntő szett előtt kezelésre szorult a hőség miatt, de felépült, és 6:1, 1:6, 6:3-ra legyőzte a cseh Katerina Siniakovát.
A negyedik helyen rangsorolt Paula Badosa viszont kiesett, miután három játszmában kikapott a világranglista 54. helyén álló horvát Petra Martićtól.
picture

Ezek voltak a US Open 4. napjának legjobb ütései, élen Rafa Nadallal


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés