Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ivanišević szerint ő előbb játszhatna Umagban, mint hogy Djokovicot engednék indulni a US Openen

Takács Márton

Publikálva 26/07/2022 - 16:21 GMT+2

Novak Djokovic reményei, hogy részt vehet a US Openen, újabb jelentős csapást szenvedt el, miután a torna közölte, hogy tiszteletben tartja az Egyesült Államok kormányának a Covid-19 vakcinára vonatkozó szabályait. A szerb az edzője, Goran Ivanišević szerint még mindig sikerre éhes, pedig igazságtalan éve van.

Novak Djokociról idén nem fog készülni ilyen kép a US Openen, szerencsére tavaly sikerült

Fotó: AFP

Goran Ivanišević tiszteletben tartja Novak Djokovic döntését a beoltatlanságát illetően.
Novak Djokovicnak az Ausztrál Open után a US Open lesz a második idei Grand Slam-tornája, amelyet kihagyni kényszerül. Edzője, Goran Ivanišević szerint a szerb "igazságtalan évet" élt át – miközben a horvát tréner egyértelművé tette, hogy védence még mindig éhes a további sikerekre.
A hetedik wimbledoni bajnoki címe után Djokovic azt mondta, hogy remélhetőleg jó híreket kap az USA-ból, de nem valószínű, hogy így lesz.
A 35 éves játékos többször is világossá tette, hogy nem fogja igényelni az oltást. Mivel az USA megköveteli, hogy a nem hazai állampolgárokat teljes mértékben be kell oltani a Covid-19 ellen, a dolgok jelenlegi állása szerint a szerb nem léphet be az országba.
Ivanišević, aki 2019 óta edzi Djokovicot, úgy véli, hogy védencének nehéz éve van.
"Nehéz, igazságtalan éve volt, sok rossz dolog történt vele" - mondta Ivanišević a szlovén Sport Klubnak. "Megérdemelte a wimbledoni győzelmet, a döntőben a világ két legjobb füvespályás teniszezője volt a pályán, ő és Nick Kyrgios.
Megtiszteltetés és öröm Djokovicot edzeni - egy olyan embert, aki mindent meghódított, és még mindig éhes és vágyik a sikerre."
picture

Novak Djokovic, mielőtt legenda lett - a Power of Sport című műsorunkban 2008-ba utaztunk vissza

A horvát Slobodna Dalmacija című horvát lapnak is nyilatkozott Ivanišević a Croatia Open előtt.
"Sokkal optimistább vagyok azzal kapcsolatban, hogy meghívást kapok és megnyerem az umagi tornát, mint hogy beengednék Novakot a US Openre.
Ott nem kérnek oltást, de mint ország, zárva vannak a nem beoltottak előtt, így egyelőre nem léphet be Amerikába. Tisztelem és becsülöm őt, meghozott egy döntést, amit nem fog megváltoztatni. Amikor vezetőnek kiáltják ki, hogy rossz hatással van az emberekre, az nem helyes.
Ő nem akarja beoltatni magát, de soha nem mondta másoknak, hogy ne oltassák be magukat. Tisztelem és támogatom a döntését."
picture

Djokovic nem indulhatott az Ausztrál Openen, a US Openen se fog

Fotó: AFP

A US Open közleménye azt írja, hogy "a Grand Slam-szabálykönyv szerint minden jogosult játékos automatikusan bekerül a férfi és női egyes főtáblára a ranglista alapján 42 nappal az esemény első hétfője előtt.
A US Open nem ír elő védőoltási kötelezettséget a játékosok számára, de tiszteletben tartja az amerikai kormány álláspontját az országba való beutazással kapcsolatban a nem beoltott, nem amerikai állampolgárok számára."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés