A jelenleg is érvényben lévő amerikai szabályozás szerint a 35 éves klasszis nem ragadhat ütőt az év utolsó Grand Slam-tornáján, ahhoz ugyanis, hogy a helyszínre utazhasson, oltásokkal kellene rendelkeznie, repülőre pedig csak akkor ülhet, ha a védettségét hivatalos dokumentumokkal tudja bizonyítani.
Az idei wimbledoni bajnokságon elért sikerével 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes sztár tavaly az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban is diadalmaskodott, de az idei év elején nem volt lehetősége a címvédéssel megpróbálkozni Melbourne-ben, oltottságának hiánya miatt ugyanis nem játszhatott az év első GS-viadalán.
A június 21-én elindított petícióban a kezdeményezők úgy fogalmaznak, "a világjárvány jelenlegi szakaszában semmilyen oka nincs annak, hogy Djokovic ne játszhasson a 2022-es US Openen".
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
"Az Egyesült Államok kormányának és az USTA-nak együtt kell működnie annak érdekében, hogy teniszezhessen...tegyék lehetővé, USTA!" - áll a petícióban.
Djokovic a wimbledoni győzelme után úgy nyilatkozott, nem számít arra, hogy részt vehet az amerikai viadalon, egyben megerősítette, a jövőben sem kívánja beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.

Novak Djokovic - US Open

Fotó: Getty Images

A szerb kiválóság a 21 GS-diadalával immár egyedül áll az örökrangsor második helyén Rafael Nadal mögött, de a jelenlegi állás szerint a US Openen, valamint jövő év elején, az Australian Openen sem vehet részt, így egyik helyszínen sem lesz lehetősége utolérni Nadalt.
Forrás: MTI
US Open
Djokovic elfelejtett szólni, hogy mégsem hajlandó megfizetni az oltatlansága árát
06/08/2022 17:30
Tenisz
Ivan Lendl: „Nem lenne fair, ha Djokovic a politika áldozata lenne a GOAT-vitában”
05/08/2022 11:29