Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rafáról

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/09/2010 - 11:01 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

Egy dolgot szögezzünk le. Még mindig Roger Federer minden idők legjobb teniszezője. Van rá esély, hogy ő is marad.
De ma hajnaltól van valaki, aki hosszú évek kemény munkájával elérte, hogy úgy tekintsünk rá, ahogy nem gondoltuk, hogy lehet még teniszezőre tekinteni. Federer karrier Grand Slamje, és 16. trófeája után nem gondoltuk volna, hogy létezik olyan teniszező a földön, akinek reális esélye van Federer közelébe jutni, megismételni azt, amit a svájci tett.
Tudtuk, hogy Rafael Nadal a világ legjobb salakpályás játékosa, tudtuk, hogy a világ legjobb védekező játékosa, tudtuk, hogy a pörgetései senkinek nem pattannak olyan magasra, tudtuk, hogy senki nem fut nála gyorsabban, tudtuk, hogy rengeteg Garrost fog még nyerni.
Aztán tudtuk, hogy ő az egyetlen, aki először salakon, majd szépen lassan minden borításon komoly veszélyt jelent Federerre.
Aztán tudtuk, hogy képes Wimbledont nyerni.
Aztán azt is tudtuk, hogy képes keménypályán is Grand Slam tornát nyerni.
Aztán tudtuk, mert minden jel arra utalt, hogy csak idő kérdése a karrier Grand Slam.
Nem is babrált sokáig, 24 évesen az is az övé lett. Olimpiai bajnoki címmel karrier Golden Slam. Egyetlen lépésre van a non-calendar Grand Slamtől, előlegezzük meg a nevét, a Rafa Slamtől.
Csak azt nem mertük elhinni, hogy mindeközben valaki szép lassan olyan játékossá is válhat, aki nem csak hogy képes legyőzni minden idők legjobb teniszezőjét, hanem kezd hasonlítani rá. Hogy már nem csak fut és pörget, és visszalapátol mindent. Hogy már nem csak jól tud védekezésből támadásba váltani. Hogy már nem csak szimplán a legjobb versenyzői képességekkel rendelkező játékos.
Hanem olyan, aki az első perctől támad. Aki szórja a nyerőket. Akinek már nem is feltétlenül kell várnia, hogy az ellenfél rontson. Aki 15-30-nál üt sorozatban három ászt. Aki mindig számíthat az adogatásaira. Aki gyönyörűen röptézik. Aki átgázol a teljes Grand Slam mezőnyön, és még a legjobbak sem tudják megszorongatni. Akinek vitathatatlan a fölénye. Akiről nem tudjuk elképzelni, hogy bárki is megverje.
Ismerős tulajdonságok, ugye? Nem véletlen :D
Hogy Gábort idézzem,  Rafael Nadal a legkomplettebb teniszező.
Hogy ez elég lesz-e még 7 GS címre? Kit érdekel. A lényeg, hogy láthatjuk ő(ke)t teniszezni.
picture

TEN-US OPEN-NADAL

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés