Novak, Mikhail, Rafael, Roger.
(Ehh, a lányoknál azért jobban hangzott a felsorolás, de két szláv névvel nehezebb esztétikus sorba rakni a neveket :D)
Már most mindenki Rafa-Rog döntőt vizionál, nem is kevés eséllyel, de mi azért játsszunk el az egyéb lehetőségekkel is.
*US Open
Rafáról
14/09/2010 09:01
Rafa azt nyilatkozta, hogy két éve jó erőben volt az elődöntőben, de mentálisan még nem volt kész egy döntőre, egy éve pedig hiába volt mentálisan jó formában, a teste nem akarta, hogy döntőt játsszon.
Idén minden mellette szól. Két GS győzelemmel a háta mögött, ereje teljében, nulla darab sérüléssel, iszonyúan kimunkált és megerősödött szervával, szettveszteség nélkül játszik az elődöntők kakukktojása ellen.
Tudjuk, hogy Youzhny-nak van olyan tenisze, amellyel akár egy jó Nadalt is legyőzhet, csak az a bibi, hogy az elmúlt két hétben nem csak egy jó Nadalt láttunk, hanem egy tökéletes Nadalt. Aki ellen nemhogy Youzhny, de még Djokovic vagy Federer is kevés lehet.
Youzhny-nak ahhoz a bizonyos teniszhez hibátlanul kell adogatnia, márpedig pont a stabilitás hiányzik a szervájából. Ráadásul - hacsak nem győzi le háromban Rafát, de erre vajmi kevés az esély -, az erőnléttel is lehetnek gondjai a Wawrinka elleni ötszettes negyeddöntő után.
Egy dolog azonban segíthet: a rosszfiú mentalitás. Márpedig ha valaki képes tökéletes rosszfiút játszani a meccsen, akkor az Youzhny. A másik Söderling, ő már bizonyította a stratégia létjogosultságát a tavalyi és idei Garroson.
"Boldog vagyok, hogy elődöntőbe jutottam, ez remek eredmény, de most hogy itt vagyok, még többet akarok. Készen állok arra, hogy én legyek az a rosszfiú, aki megakadályozza Nadalt a döntőbe jutásban. Az elődöntőben én szeretnék lenni a rosszfiú."
Federer az elmúlt három évben háromszor győzte le Djokovicsot a US Openen. Egyszer a döntőben, kétszer az elődöntőben. Ezzel a tudattal akár hátra is dőlhetnénk, és már a bemelegítés alatt magvas gondolatokat fogalmazhatnánk meg az újabb Fed-Nad döntőről, mert hát hogyan is lehetne másképp?
A szerb viszont olyan keménypályás tenisszel rendelkezik, amellyel 2008-ban Federert is megállította Melbourne-ben (sőt, ő volt az utolsó, aki GS elődöntőben verte a svájcit), az elmúlt napokban pedig úton-útfélen azt hajtogatta minden valamirevaló szakértő, hogy Djokovics most újra azt a teniszt játssza, amivel Ausztrál Opent nyert. Bár Djokovics az elmúlt három év new yorki meccsein mindössze egy szettet nyert Federer ellen, viszont játszottak három rövidítést és két 7/5-ös játszmát.  Nüanszok döntöttek korábban is arról, hogy nem lettek szorosabbak a meccsek, miért ne dönthetnének ezúttal is nüanszok arról, hogy Djokovics eggyel több szettet nyer, mint Federer?
Kulcsfontosságú lehet a szél, mely korábban Roger ádáz ellensége volt. Itt a US Openen viszont túljárt az eszén, és élvezi, kihívásnak tekinti a legyőzését. A négy elődöntős közül ő volt az, aki a legjobban viselte a szelet.
Végignézve az elmúlt napokat, egy nagyon fontos dolgot kell észrevennünk. Federer és Nadal rivalizálásának egyik legpozitívabb eredménye az lett, ami itt a US Openen rajzolódott ki: hogy mindketten fejlődtek. Javultak, jobbá, teljesebbé váltak. Hogy kerestek valamit a játékukban, ami nem volt tökéletes, és kőkemény munkával javítottak rajta. A nyolcszoros GS győztes világelső ésminden idők legeredményesebb férfi teniszezője rivalizálásának sokadik évében vette a fáradtságot, hogy fejlődjön. Hogy még nagyobb riválisai legyenek egymásnak.
Na, ez a profi sport.

Novak-Djokovic

Fotó: Eurosport

nadal

Fotó: Eurosport

youzhny

Fotó: Eurosport

federer1

Fotó: Eurosport

*US Open
Döntő elé
12/09/2010 17:22
*US Open
Kim
12/09/2010 14:18