Volt itt nagy szenvedés az első két napon, különösen a fiúknál.
Kiesett Baghdatis, Hewitt, Gulbis és Stepanek, valamint Li, Petrova, Safina és Safarova.
Nyögvenyelés is volt rendesen, öt szettre kényszerült Söderling, Djokovic, Verdasco, Fish, Nalbandian, Melzer, Monfils és Montanes. A lányoknál nagyon megizzadt Jankovics, Stosur, Kuznetsova, Azarenka és Sharapova.
*US Open
Rafáról
14/09/2010 09:01
Kicsit igazságtalannak tartjuk, hogy míg szegény teniszezők a hátuk közepére kívánják a new yorki 36 fokot, mi itthon őszülünk, takaró alól nézzük a meccseket, és forró kávét iszunk munka közben. Djokovics biztosan cserélne velünk hőmérsékletet, ő úgy nyilatkozott az Arthur Ashe-en készült meccs utáni interjújában, idézzük, the shade in the fifth set was like sleeping with my girlfriend.
Benneteau úgy győzte le Stepaneket, hogy a 4. szettben rosszul lett, 4-4 30-30-nél hányt, majd elvette a cseh adogatását, és kiszerválta a meccset, alig állva a lábán.
Söderling egy ismeretlen, de bátor újonc ellen szenvedett meg, rengeteg hibát ütve.
Djokovics mentségére szóljon, hogy a nagyok közül ő kapta messze a legnehezebb első körös ellenfelet, egy hihetetlenül jól szerváló Troicki-t, és a délutáni tűző napon kellett teniszeznie. Három játékra volt a búcsútól.
Jankovics egy bevállalós, harcos kis 18 évest kapott, Simona Halep nem tisztelte a vele szemben álló nagy nevet, két labdára volt a szerb kiejtésétől.
Kuznetsova viszont a szűk egy hónap múlva 40 éves(!) Kimiko Date Krumm ellen veszített játszmát.
Fish csaknem kiosztott egy triciklit, bár kicsit ront az eredményen, hogy közben veszített két szettet.
Küzd tehát mindenki, de az ilyenfajta első körök után szoktak a legjobb US Openek megtörténni. Főleg úgy, hogy sokakkal ellentétben a két nagyember simán vette az első kanyart, erődemonstrációt tartva: Federer gálázott Dabul ellen, Nadal nem veszítette el az adogatását egyszer sem egy bombajó Gabashvilivel szemben.
És azt a srácot, aki mindkettejüket legyőzte Torontóban, még nem is láttuk.
Jó lesz ez.

95718864JH179_U_S_Open_Day_

Fotó: Eurosport

*US Open
Döntő elé
12/09/2010 17:22
*US Open
Kim
12/09/2010 14:18