Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal-mentalitás, Djokovic-láb, Federer-kéz – Alcarazban összegyúrták a Nagy Hármast

Kálmán Laci

Frissítve 23/05/2022 - 15:06 GMT+2

Carlos Alcaraz bizonyos szempontból olyan, mint Rafael Nadal, más szemszögből nézve, mint Novak Djokovic, és van olyan eleme is a teniszének, amely Roger Federerre hajaz. A 19 éves tehetség játéka tehát elég jól van összerakva, ami laikusként is látszik, ha pedig ezt a korábbi páros világelső Emilio Sánchez mondja, talán el is hihetjük.

Carlos Alcaraz

Fotó: Eurosport

Jó érzés lehet, és persze nem kis teher, ha azt mondják rád, megvan benned az, amit Nadal, Djokovic és Federer a legjobban tudnak a teniszről.

Márpedig Carlos Alcarazban ötvöződik a Nagy Hármas szuperereje. Ezt állítja legalábbis a korábbi háromszoros páros Grand Slam-bajnok Emilio Sánchez.
A fiatal spanyol az idén már verte Nadalt és Djokovicot, ráadásul két egymást követő meccsen, Madridban, Federerrel azonban még sosem játszott.
A korábbi páros világelső Craig Shapiro podcastjében beszélt arról, hogy szerinte Alcaraz a Nagy Hármas tökéletes kombinációja.
Az energiája, a kisugárzása, a mentális ereje egyértelműen Rafára emlékeztet” – mondta Sánchez. „Semmivel sem lehet kizökkenteni, rögtön elfelejti az előző pontot, és mindig csak a következőre összpontosít. Aztán ott van benne az a típusú ruganyosság, az a mozgás, ami Djokovicra jellemző. És láthatjuk azt a lazaságot, azt a könnyedséget, ahogy Federer is meghúzza az ütéseit. Tökéletes ötvözete a három nagynak.”
Sánchez ezután arról is beszélt, hogy Alcaraz madridi győzelme azt bizonyította, hogy honfitársa borzasztóan jó abban, hogy a teniszét az adott körülményekhez igazítsa.
picture

Roland Garros: Carlos Alcaraz vs Juan Ignacio Londero - Összefoglaló

Madrid egy rendkívül nehéz torna abból a szempontból, hogy magaslaton van, aminek az az eredménye, hogy a labdák hihetetlenül gyorsak. Az, ahogy Carlos Madridban játszott, jól mutatja, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni. Odament, és azonnal átdolgozta a játékát, teljesen magáévá tette, és uralta a körülményeket. Győzött Barcelonában és Madridban is, pedig teljesen más viszonyok voltak a két helyszínen. Hihetetlen, amilyen friss, és amilyen gyorsan reagál.”
Alcaraz az első 1000-es tornagyőzelmét is az idén, de keménypályán, Miamiban szerezte, ahol legyőzte Stefanos Tsitsipast, Hubert Hurkaczot és Casper Ruudöt is. Sánchezt lenyűgözte, ahogy fiatal honfitársa Floridában játszott, különösen az, ahogy az ejtéseket ütötte.
Láttam a meccseit Miamiban, az emberek felállva tapsoltak, rengeteg pozitív érzelmet vitt a találkozókba, ami nagyon jót tesz a tenisznek. Azért is lesz belőle kiváló játékos, mert nagyon sok dolgot tud. Ezen a tornán 60 ejtést ütött, amelyek közül 55-ször az övé lett a pont. Tudjátok, milyen rettenetesen nehéz dolog ez? Tiszta őrület, és aztán a döntőben elkezdett jönni a hálóhoz, 11-szer volt fenn, azt hiszem.”
picture

Alcaraz vs Londero

Fotó: Getty Images

A korábbi bajnok még egy dolgot kiemelt: hogy mennyire könnyűnek is látszik a tenisz, amikor az ember Alcarazt nézi.
A tenyerest, a fonákot, az adogatást, mindent olyan könnyedséggel csinál, aztán ott van a fizikuma, ami fantasztikus, a hozzáállása, amely nem ismeri a vereséget. Mindez szinte érinthetetlenné teszi őt.”
Alcaraz simán nyerte az első körös meccsét a Roland Garroson Juan Ignacio Londero ellen, a következő fordulóban pedig Albert Ramos-Vonolas lesz az ellenfele.

A francia nyílt teniszbajnokság kapcsán egyébként minden fontos információt megtaláltok ITT.
Az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációján keresztül valamennyi mérkőzést élőben közvetítünk. A megszokott felállás mellett a Simonne Mathieu pályáról és a magyar játékosok meccseiről is magyar kommentárral jelentkezünk.
Játssz Roland Garros tippjátékunkon, és nézd velünk a Wimbledont az Eurosport budapesti szerkesztőségéből. Egyenes út a tippekhez ITT.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés