Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal, Djokovic és Świątek is hengerelt, búcsúzott viszont a női címvédő és Osaka is

Takács Márton

Publikálva 24/05/2022 - 11:15 GMT+2

Hétfőn is több Grand Slam-győztes búcsúzott már a Roland Garros első körében. A nőknél nincs már versenyben a címvédő Barbora Krejčíková és Naomi Osaka, nehéz meccsen jutott tovább Emma Raducanu, hengerelt viszont Iga Świątek, Novak Djokovic és Rafael Nadal is, ellentétben a búcsúzó Stan Wawrinkával. A főszereplők nyilatkozatai közül válogattunk.

Rafael Nadal kiváló játékkal kezdte meg az idei Roland Garrost

Fotó: AFP

Nyilatkozatok a Roland Garros második játéknapjáról Novak Djokovic és Rafael Nadal főszereplésével.
A francia nyílt teniszbajnokság menetrendjéről IDE KATTINTVA minden szükséges információ megtalálható, a teljes eredménysornak pedig ITT lehet utánanézni.
A világelső, szuperfavorit Iga Świątek mindössze 54 percet töltött a pályán az ukrán selejtezős Lesia Tsurenko ellen. A Garros 2020-as bajnoka 6:2, 6:0-val nyitott idén Párizsban, 29 meccsesre növelve győzelmi sorozatát.
"Csak folytatni akarom ezt a szériát. Tisztában vagyok vele, hogy egy nap megszakadhat a sorozatom. Alapvetően csak azon dolgozom minden nap, hogy a teniszemre koncentráljak, nem pedig a statisztikákra vagy a számokra. Csak teniszezem, a játékomra koncentrálok és egy buborékban vagyok. Ez segít abban, hogy kiegyensúlyozott legyek. Ezt csináltam az elmúlt hetekben, és ezt fogom folytatni a továbbiakban. Nagyon örülök, hogy sikerült megtalálnom a ritmusomat. Ez egy elég jó meccs volt számomra." - mondta Świątek a meccse után.
picture

Swiatek két szettben verte ukrán ellenfelét

Naomi Osaka Ausztrál Open-címvédésének lehetősége az év elején Amanda Anisimova által ért véget, és a négyszeres major-bajnok hétfőn Párizsban is ugyanerre a sorsra jutott, 7:5, 6:4-re kikapott a nagy ütőerejű amerikaitól. Osaka a bokasérüléséről is nyilatkozott a parti után:
"A meccs előtt bevettem egy fájdalomcsillapítót. Még mindig éreztem egy kicsit, de majd meglátom, mi lesz, ha elmúlik. Felkészültem arra, hogy érezni fogom, szóval nem ez a része viselt meg. Csak azért volt bosszantó számomra, mert amikor legutóbb játszottam Amanda ellen, a szerváink nagyon fontosak voltak. És erre a tornára jövet nem adogattam sokat, mert az utolsó pillanatig akartunk várni, hogy óvjuk az Achillesemet.
A különbség számomra a játékban volt. Idén csak két meccset játszottam salakon. Bárcsak többet játszhattam volna. Például tovább maradhattam volna Európában, hogy felkészülhessek erre a versenyre. Szóval ez egy kicsit csalódás, de örülök a hozzáállásomnak. Az utolsó meccsen, amit Ausztráliában játszottunk, kicsit jobban kiakadtam magamra. Úgyhogy azt hiszem, ezen a téren fejlődtem."
picture

Roland Garros: Az Anisimova - Osaka mérkőzés összefoglalója

A címvédő Barbora Krejčíková már az első akadályt sem tudta átugrani, a világranglista második helyén álló cseh teniszező sokkoló vereséget szenvedett a francia tinédzser Diane Parry-től a Philippe-Chatrier pályán.
Pedig Krejčíková erősen nyitott, 6:1, 2:0-ra vezetett, mielőtt fordult volna a kocka. A cseh azt mondta, hogy bár örült, hogy fájdalommentesen játszhat, fizikailag falba ütközött a hónapok óta tartó meccsmentesség után, a megszerzett előnye ellenére.
"Azt hiszem, fizikailag egyszerűen összeomlottam. Nehéz volt, mert nem játszottam meccseket. Általában a mérkőzések mások, mint az edzések, és én megpróbáltam a lehető legjobban felkészülni. Elkezdtünk labdameneteket játszani, és én ott voltam azoknál az ütéseknél, de elkezdtem egy kicsit lekésni a labdákról. Ott éreztem, hogy elkezdtem elhibázni labdákat, és ott változott meg a meccs. Egyszerűen túljátszott engem, már nem tudtam akkora nyomást gyakorolni rá" – nyilatkozta Krejčíková.
Krejčíkova a harmadik top 10-es kiemelt lett, aki a torna első két napján kikapott, a 6. helyen kiemelt Ons Jabeur és a 10. helyen kiemelt Garbiñe Muguruza vasárnapi vereségét követően, ez a névsor tovább bővült a nap folyamán.
picture

Parry - Krejcikova - Roland-Garros

A US Open címvédője, Emma Raducanu szett- és brékhátrányból fordítva győzte le a tavaly itt junior bajnok, 17 éves, remekül játszó Linda Noskovát a zajos Simonne-Mathieu-n. A 19 esztendős brit lány 6:7, 7:5, 6:1-re nyert végül, de alaposan megizzadt cseh ellenfelével szemben.
"Egyszerűen imádtam a hangulatot. A francia közönség határozottan nagyon őszinte, jó volt előtte játszani. Határozottan szórakoztató volt a légkör, örülök, hogy kapok még egy esélyt.
Noskova még elég fiatal, de határozottan erős. Rendkívül keményen üti a labdát. Azt tapasztaltam, hogy amint röviden ejtettem a labdát, azonnal rám szállt. Így aztán elkezdtem sokkal jobban ütni a labdát, és egyensúlyban tartani őt. Nagyszerű ütései voltak, még a fonákjaival is jól eltalálta a vonalat. Azt hiszem, egyszerűen csak megtaláltam a jobb utat." – mesélte Raducanu.
picture

Raducanu - Noskovà - Roland-Garros

Rafael Nadal a Garros előtt egyetlen bemelegítő tornát sem tudott megnyerni salakon, de a Philippe-Chatrier pályán az első fordulóban Jordan Thompson magabiztos legyőzésével elhessegette a sérüléssel kapcsolatos aggályokat.
A Salakkirály 6:2, 6:2, 6:2-vel és kiváló játékkal kezdett, két óra négy percre volt szüksége a győzelemhez. Nadal a meccs után megjegyezte, hogy nem volt teljesen elégedett a teljesítményével, és arra hivatkozott, hogy javítania kell a mozgásán, a tenyerese sebességén.
"Egyébként elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ez egy pozitív kezdés. Természetesen az a fajta játékos vagyok, aki másra vágyik; jobb dolgokat keres, és ezt próbálom majd megtalálni a keddi edzésen és a következő mérkőzésen.
Tisztában vagyok azzal, hogy van még hova fejlődnöm, és lépésről lépésre kell haladnom. Folytatjuk a munkát, bízom benne, hogy szerdán még jobb leszek.
Ez pályafutásom legfontosabb pályája. Amit tennem kell, az az, hogy megpróbálok előre nézni, minden nap egy kicsit jobban gyakorolni, és kihasználni a lehetőséget, amit kaptam. Ajándék számomra, hogy ismét itt versenyezhetek a Roland Garroson." – értékelt Nadal.
picture

Nadal nem is kívánhatott volna magának jobb kezdést a Garroson - Összefoglaló

A világelső Novak Djokovic még soha nem kapott ki az RG első fordulójában, ezt a 18-0-s sorozatát hétfőn nyomatékosan meghosszabbította. A címvédő szerb úgy kezdte a Roland Garros-tornát, ahogy azt általában befejezni szokta: egy balkezes ellenféllel szemben a Philippe-Chatrier-en.
De hétfőn három szetten keresztül egyszerűen egy osztállyal a világranglista 99. helyén álló Yoshihito Nishioka fölött volt. A japán játékos nem sokat tehetett a világelső ellen, aki 6:3, 6:1, 6:0-s győzelmet aratott.
"Azt hiszem, ellenfelem elégedett lehet a meccs elejével, amíg igazán megszoktam és alkalmazkodtam a játékához. Ő nagyon gyors, az egyik leggyorsabb játékos a turnén, és a körülmények elég lassúak voltak, a labda nem pattogott, így az első szett nagyon szoros volt. A másodikat és a harmadikat már tényleg végigvittem. Összességében elégedett lehetek. Természetesen mindig a legjobbakat várom magamtól, így mindig tudok jobbat nyújtani, de ez egy nagyon jó kezdés volt a versenyen.
Az elmúlt három-négy hétben természetesen nagyon jól éreztem magam salakon. Izgatottan várom, hogy intenzitást vigyek ki a pályára és versenyezzek a srácokkal. Boldog vagyok, hogy visszatértem. A Roland Garros a világ egyik legnagyobb tornája, és a tavalyi emlékek még mindig frissek a fejemben. Jó volt újra a centerpályán lenni.” – nyilatkozta Djokovic.
picture

Djokovic meggyőző tenisszel jutott második fordulóba a Garroson

Nincs már versenyben a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka, az ötödik helyen kiemelt Anna Kontaveit sem. A magyarok közül Fucsovics Márton háromszettes sikerrel kezdett - vele egy hosszabb interjút is készített Németh Dániel kollégánk -, Balázs Attila három sima szettben kapott ki a korábbi US Open-győztes Marin Cilictől - vele Sergő András beszélgetett -, Bondár Anna pedig 7:6, 6:1 arányú vereséget szenvedett a cseh Petra Kvitovától.
Tartsatok velünk kedden is! Remek meccsekkel jön a Garros harmadik játéknapja, a tavalyi döntős Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Simona Halep, Udvardy Panna is pályára lép.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés