Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics Márton: Čilićnek lesz veszítenivalója, megpróbálok felszabadultan teniszezni ellene

Németh Dániel

Frissítve 24/05/2022 - 09:17 GMT+2

Fucsovics Márton sikerrel vette a Roland Garros első fordulóját, amelyben 6:2, 6:4, 6:4 arányban búcsúztatta a selejtezőből érkező Geoffrey Blancaneaux-t. A magyar teniszező az Eurosportnak elmondta, hogyan birkózott meg a nehéz körülményekkel és a nézőkkel, illetve, hogy mit vár a következő, Marin Čilić elleni párharctól.

Fucsovics Márton

Fotó: Twitter

Fucsovics Márton bejutott a Roland Garros 2. fordulójába. A találkozót követően a Zoomon értük utol a magyar teniszezőt.

Az Eurosportnak adott villáminterjúban beszélt a salakpályás szezonját meghatározó problémákról, a Roland Garrosra való felkészüléséről, illetve az első körös meccséről. Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, mit vár a Marin Čilić elleni párharctól, illetve szóba hoztuk a Roland Garros közösségi médiás csapatának figyelmét is felkeltő ruháját is.
Hallottunk róla, hogy a torna előtt voltak egészségügyi problémáid, például fejfájás. Mesélj egy kicsit arról, hogy vagy most!
Jól vagyok, és örülök, hogy ez a mai meccs így sikerült. Nem szeretnék erről hosszabban beszélni, de egy kicsit úgy éreztem, hogy pihenőre van szükségem. Volt pár szerencsétlen mérkőzésem, ami nem az én javamra dőlt el, és ez lelkileg nagyon megviselt. Úgy gondoltam, jobb lenne, ha a Roland Garrosra egy motivált Marci érkezne, ezért kihagytam néhány napot, otthon pihengettem, töltődtem. A Roland Garrosra nyolc napja készülök, és most megint úgy érzem, hogy motivált vagyok, szóval így utólag azt mondom, hogy jó döntést hoztam.
Viszonylag ismeretlen ellenfeled volt a francia Geoffrey Blancaneaux személyében. Ez egyfelől lehet jó, mivel 191. helyen áll a ranglistán, másrészt viszont kevesebbet is tudhattál róla. Ez inkább előny vagy hátrány?
Az, hogy nem ismertem a srácot, hátrány. Az viszont, hogy a ranglistán a 200., illetve kevés tapasztalata volt a Grand Slameken, inkább előny. Tudtam róla, hogy egy fiatal srác, egy tehetséges játékos. De azt is tudtam, hogy ezt a meccset tapasztalatból meg kell nyernem, illetve, hogy én vagyok a jobb játékos. Örülök, hogy sikerült három szettben lezárni.
picture

Hatodik meccslabdáját már győzelemre váltotta Fucsovics Marci a Garros nyitókörében

Magáról a meccsről annyit, hogy nagyon nehéz körülmények voltak, hazai játékosok ellen mindig nehéz játszani. Fél Franciaország itt volt, és nagyon szurkoltak a srácnak, ő pedig mindent megtett. Ezt most nagyon jól kezeltem, szóval örülök, hogy sikerült három szettben lezárni.
A közönségre egyébként is ki akartunk térni. Fantasztikus hangulatot teremtettek a pályán, viszont időnként mintha próbáltak volna megzavarni, például a szervák közben. Hogyan tudtad ezt menedzselni?
Jó pár ehhez hasonló meccset lejátszottam már. Például az ausztrálok elleni Davis-kupára gondolok, ott is szinte mindenki a hazaiaknak szurkolt, remek volt a hangulat, mégis legyőztem Kokkinakist. Sok ehhez hasonló meccsre van szükség, hozzá kell szokni, hogy a közönséget is le kell győzni. Nem mondom, hogy könnyű, sőt, nagyon nehéz. Egy-egy pillanatban, amikor mindenki torkaszakadtából üvölti az ellenfelem nevét, énekelnek és táncolnak a lelátón, akkor van, hogy nekem is összeszorul a gyomrom, érzem a gombócot a torkomban. Ma erős tudtam maradni, amit szerintem a tapasztalatomnak köszönhetek.
A Balázs Attilát búcsúztató Marin Čilić a következő ellenfeled, aki mindkét eddigi meccseteket megnyerte, viszont viszonylag régen játszottatok, ráadásul csak kemény pályán. Mire számítasz ellene?
Nem igazán szeretek Čilić ellen játszani, de jól ismerjük egymást, sokat szoktunk együtt edzeni. Tudom, hogy agresszíven teniszezik, és az első labdamenettől az utolsóig nagyon jó mentalitással játszik. Viszont úgy gondolom, hogy neki van veszítenivalója, én pedig csak nyerhetek ezzel a meccsel. Megpróbálok felszabadultan játszani. Bízom benne, hogy a körülmények javulnak egy kicsit, és játszhatunk egy remek meccset.
Az új pólód a Roland Garros közösségi médiás csapatának is felkeltette a figyelmet, ki is tettek róla egy posztot. Elárulod, hogy miért épp ez a szett (no pun intended) lett kiválasztva? Mennyire jön be neked ez a stílus?
A Hydrogennel állok szerződésben még két évig. Régóta tetszenek ezek a ruhák, valamint maga a márka. Ilyenkor megszabják, hogy mikor mit vehetek fel. De nekem nagyon bejön ez a stílus. Az év elején voltak nagyon színes pólóim, ez a mostani a legextrémebb. Ugyanakkor ez is bejön, és ami a legjobb: nagyon jó az anyaga ennek a márkának, szóval örülök, hogy ebben játszhatok. Változatos, minden versenyen újat vehetek fel, szinte várom, hogy mindig valami új stílust képviselhessek.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés