Kezdésnek délben az Ausztrál Open negyeddöntőse, Alize Cornet kezd a japán Misaki Doi ellen.

Casper Ruud (8) – Jo-Wilfred Tsonga

Utánuk talán utoljára láthatjuk pályán Jo-Wilfred Tsongát, aki a norvég Casper Ruud ellen próbál meg még egy utolsót villantani Párizsban. Nagy meglepetés lenne, ha nem Ruud menne tovább, de a Tsongát ismerve abban biztosak lehetünk, hogy nem lesz unalmas a mérkőzés.
Wimbledon
Mindent Wimbledonról - menetrend, történelem, nagy hiányzók és nagy esélyesek
7 ÓRÁJA
A 3. kiemelt Paula Badosa szintén francia ellenfél ellen kezdhet, a szabadkártyás Fiona Ferro ellen melegíthet a torna további részére, bár az első napokban már többen bizonyították, hogy nincs lefutott meccs, főleg nem a női mezőnyben.

Stenfanos Tsitsipas (4) – Lornezo Musetti

Az éjszakai meccsen a tavalyi döntős Stefanos Tsitsipas Lorenzo Musetti ellen lép pályára. Tsitsipas mindkét eddigi mérkőzésüket megnyerte, az idei tornát is magabiztosan várja.

Stefanos Tsitsipas

Fotó: Getty Images

Egyáltalán nem gondolok már a tavalyi döntőre. Nincsenek rossz érzéseim, ha Párizsban kell játszanom, ami természetesen jó dolog. Tiszta lappal kezdek idén.

Pablo Carreno Busta (16) – Gilles Simon

Nem Tsonga az egyetlen visszavonuló francia, aki kedden pályára lép a Garroson. Gilles Simon ugyan még ezt az évet végigjátssza, de Párizsban csak szabadkártyával indulhatott. A Simonne-Mathieu utolsó mérkőzését játszhatja a spanyol Carreno Busta ellen.

Gilles Simon

Fotó: Imago

Simona Halep (19) – Nastasja Schunk

Simona Halep pályafutása leggyengébb évén van túl, 7 év után kicsúszott a top 10-ből is. Közben viszont férjhez ment, és idén végre újra beleszeretett a teniszbe is. Új edzője, Patrick Mouratoglou vezetésével 2018 után újra megnyerné a Roland Garrost, az első akadály az úton a selejtezőből szerencsés vesztesként továbbjutó német, Schunk lesz. Ha a román lány tovább is megy, nem lesz könnyű útja a serleg felé, hiszen már a legjobb 16 között összefuthat a jelenleg verhetetlennek tűnő Iga Swiatekkel.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378216.jpg

Udvardy Panna – Fernanda Contreras Gomez

A magyar lány a 10-es pályán léphet pályára, a selejtezőből feljutó mexikói ellen a nap utolsó meccsét játszhatják. Egyértelműen ő a mérkőzés esélyese. A meccset élőben követhetitek az eurosport.hu-n keresztül.
A harmadik napon bemutatkozik Daniil Medvedev is, akinek őszig ez lesz az utolsó Grand Slamje a wimbledoni, oroszokat érintő kitiltások miatt. Az biztos, hogy nem a salak a kedvenc borítása az orosz „Polipnak”, de ennek ellenére az első forduló még nem jelenthet számára akadályt.

Udvardy Panna

Fotó: facebook

A nap részletes programját itt megtalálhatod.
Mallorca Championships
Tsitsipas "Nagyon fontos győzelem volt ez számomra füvön"
14 ÓRÁJA
Mallorca Championships
Tsitsipasnak már füves pályáról is van tornagyőzelme, irány Wimbledon!
TEGNAP 16:40