Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bemutató meccset játszik a Garroson a magyar hallássérült Grand Slam-bajnok

Eurosport Magyarország

Frissítve 11/06/2023 - 11:02 GMT+2

Az Australian Open-bajnok Máthé Gábor pályára lép a Roland Garroson is. Ezzel ismét történelmet ír, hiszen a francia nyílt teniszbajnokságon most először rendeznek hallássérülteknek találkozót. A cél, hogy a jövőben a Roland Garros programjába is bekerüljön a hallássérültek tornája.

Máthé Gábor - Fotó: Hungarian Tennis

Fotó: facebook

Vasárnap 11 órakor ismét magyar játékos lép pályára a Roland Garros programjában, egészen pontosan annak is az utolsó napján, hiszen hallássérült teniszezőnk, Máthé Gábor bemutató meccset játszik.
A francia nyílt teniszbajnokságon most rendeznek először ilyen jellegű mérkőzést, az Ausztrál Open hallássérült versenyét megnyerő magyar teniszező tehát ismét történelmet ír.
A remények szerint a bemutatónak hosszútávú hatása is lesz, azaz a Roland Garros programjába is bekerül majd a hallássérültek tornája, ahogy ez az Ausztrál Openen már megtörtént.
Temesvári Andrea tanítványának ellenfele a hazaiak legjobbja, Olivier Grave lesz, majd egy páros találkozó is helyet kap a programban, ahol Gábor és Grave ellenfele a többszörös siketlimpiai bajnok páros, Laurent Mikael és Vincent Novelli lesz.
(Forrás és fotó: Hungarian Tennis)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés