Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jim Courier: „Reméljük, Rafa személyesen is ott lesz a Garroson, és nem kell a szobrával beérnünk”

Kálmán Laci

Frissítve 09/03/2024 - 15:05 GMT+1

Rafael Nadal visszatérése akár csak a közelébe is annak a szintnek, ahol ő teniszezni szokott, egyre bizonytalanabb. Az előző szezonban négy meccset, 2024-ben azonban eddig csak három gémet tudott lejátszani. Az utolsó pillanatban jelentette be, hogy visszalép az Indian Wells-i tornától, ami komoly csalódás, ugyanakkor a kockázatkezelés szempontjából valószínűleg egy okos döntés.

Netflix Slam: Nadal és Alcaraz bemutatójáról senki nem ment haza csalódottan

Pedig minden jól nézett ki. Reménykeltően jól.
Amikor megérkezett az Egyesült Államokba, Rafael Nadal posztolt egy képet, amelyen Novak Djokovic és ő, a két, sokat megélt harcos egymás mellett látható. Jó hangulatban, mosolyogva.
Egy héttel ezelőtt jött a Netflix Slam, és a bemutatómeccs Carlos Alcaraz ellen, ahol úgy tűnt, Rafa kifejezetten jó állapotban van. Azt nem mondanánk, hogy ereje teljében volt, de jól mozgott, dinamikus volt, és úgy látszott, teljesen egészséges.
Aztán négy nappal később a 22-szeres Grand Slam-bajnok már aláírásokat osztogatott Indian Wellsben. De sajnos nem az első meccsét követően, hanem azért, mert az utolsó pillanatban vissza kellett lépnie a tornától, és igyekezett legalább ennyivel kedveskedni a rajongóinak.
„Úgy éreztem, nem vagyok kész arra, hogy a legmagasabb szinten játsszak egy ilyen fontos tornán” – mondta Nadal.
A visszalépés persze sosem jó hír, mivel azonban tudjuk, hogy Rafa a salakszezonra akar csúcsformába kerülni, Jim Courier szerint azért pánikolni sem kell.
„Mindannyian tudjuk, hogy a nagy cél az, hogy készen álljon a Roland Garrosra. Nem hiszem, hogy megérte volna most kockáztatni” – mondta a négyszeres Grand Slam-bajnok.
picture

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Courier ott volt a Netflix Slamen, és észrevette, hogy Rafa a szokottnál óvatosabb az adogatásoknál, és nem mozog olyan szabadon, mint egyébként. Az amerikai ezért is mondta, hogy megérti, miért nem vállalta Nadal a játékot.
A korábbi világelső Lindsay Davenport is hasonló véleményen van.
„Aki figyelte őt edzés közben, láthatta, hogy nem mozog teljesen jól. Ez még úgy is igaz, hogy nem sokkal korábban láthattuk Las Vegasban játszani. Merész dolog lett volna azt várni, hogy ilyen állapotban vállalja a játékot.”
Egy dolog most már azért biztosan látszik. Rafa nem tud már úgy megszabadulni a sérülései következményeitől, mint korábban. Miközben a játék folyamatosan fejlődik, gyorsul, és valószínűleg egyre nagyobb a lemaradása a világ legjobbjaihoz képest.
Courier azonban úgy véli, még mindig elegendő idő áll Nadal rendelkezésére, hogy formába lendüljön a Garrosra.
Számos lehetősége van arra, hogy meccsrutint szerezzen; ez számára mindig is nagyon fontos volt. Ott van Monte-Carlo, Barcelona, Madrid és Róma is. A testének azonban most más elképzelései voltak, mint Rafának, amit neki el kell fogadnia.
„Nem hazudhatok magamnak és a több ezer rajongómnak sem” – írta a spanyol a Twitteren.
picture

Rafael Nadal és Carlos Alcaraz - fotó: David Becker

Fotó: AFP

Bár nehéz, Nadalnak most türelmesnek kell lennie. A tervezett visszatérés új időpontját még nem jelentette be, de azt szinte biztosra vehetjük, hogy Miamiban sem lép pályára. Sokkal valószínűbb, hogy most már megvárja a salakszezont, amely április elején kezdődik a monte-carlói 1000-es tornával.
Courier már a Roland Garrosban gondolkodik, amelyet ő maga is megnyert 1991-ben és 1992-ben. Van egy kívánsága, amit meg is osztott a közvéleménnyel.
Egy pillanat, és itt van Párizs. Remélhetőleg Rafa személyesen is ott lesz, és nem kell beérnünk azzal a szép szoborral, amelyet róla mintáztak, és amely ott áll a torna helyszínén.
via eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés