Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wilander biztos benne, hogy Nadalt láthatjuk majd a Roland Garroson

Takács Márton

Frissítve 21/03/2024 - 13:42 GMT+1

Az Eurosport szakértője, Mats Wilander biztos benne, hogy Rafael Nadal egészséges lesz annyira májusban, hogy a Roland Garroson a rekordot jelentő 15. bajnoki címéért játszhasson. A spanyol teniszező a januári Brisbane International óta nem játszott versenyszerűen, mivel sérülés hátráltatta. Az Indian Wells-i tornáról is visszalépett, de Wilander szerint készen áll majd a Garrosra.

Netflix Slam: Nadal és Alcaraz bemutatójáról senki nem ment haza csalódottan

Rafael Nadal ott lesz a Roland Garroson Mats Wilander szerint.
Django visszatér, A Jedi visszatér, Batman visszatér, A Gyűrűk Ura: A király visszatér, Spectre – A Fantom visszatér.
Néhány filmcím a visszatér szóval. Rafael Nadal kálváriájáról lassan filmet lehetne forgatni, annyira bizonytalan, hogy mikor teniszezik újra élesben.
Mats Wilander úgy véli, hogy láthatjuk még a spanyolt a pályán, annak ellenére, hogy Nadal folyamatosan sérüléssel bajlódik. A Salakkirály közel 12 hónapos kihagyás után a Brisbane Internationalen tért vissza, de a Jordan Thompson elleni harmadik fordulós vereség során olyan sérülést szenvedett, ami miatt nem vehetett részt az Australian Openen.
Azt remélték, hogy Indian Wellsben is szerepelhet, miután Las Vegasban egy bemutató mérkőzésen Carlos Alcaraz ellen játszott, de végül visszalépett a Masters 1000-es tornától is, és elismerte, hogy még mindig nem áll készen arra, hogy a legmagasabb szinten teniszezzen.
Miután a Miami Opent is kihagyta, arra számíthatunk, hogy Nadal legközelebb esetleg a Monte Carlo Mastersen szerepelhet, amelyet eddig 11-szer nyert meg.
picture

A nagy visszatérés helyett drámai távollét - Rafael Nadal és a 2024-es AO rövid közös története

A 37 éves Nadal számára nem idegen a hosszabb kihagyás, és korábban már azt is elismerte, hogy ez lehet az utolsó éve a Touron, de Wilander úgy véli, hogy a folytatás iránti elszántsága miatt a rekordot jelentő 15. címéért fog küzdeni a Roland Garroson.
"Amikor nézted azt a Las Vegas-i meccset, és láttad, hogy Rafa kikapott, pedig edzett, golfozott, meg minden, akkor azt gondolod, hogy ’oké, biztosan egészséges’. Aztán amikor lemondja a tornákat, az is világos, hogy nem, nem egészséges" - mondta Wilander az Eurosportnak.
"Nincs rá esély, hogy ha Rafa korán elmegy Indian Wellsbe, mint ahogy Ausztráliába, amikor Brisbane-be utazott - és néhány meccsen nagyon jól nézett ki, aztán vissza kellett lépnie -, akkor nem arról van szó, hogy megijedt, hanem arról, hogy megsérült.
És ezzel a problémával: nem tudok A) túl sok meccset nyerni, B) ronthatok rajta. És nem ezért vagyok itt. Nem ezért teniszezek. Szeretnék néhány meccset magam mögött tudni’.
Az Indian Wells-i pályák tökéletesek Rafa számára, ha kemény pályáról beszélünk. Szóval ez nagyon kiábrándító. Vannak jelei annak, hogy nagyon vissza akar térni, ezért is gondolom, hogy Párizsban látni fogjuk őt.
És ha nem, akkor csak azért, mert van egy kis sérülése, és nem akarja rontani a helyzetét. Miért? Mert még mindig a jövőre tekint. Ez az utolsó év Rafa számára? Lehetséges. Valószínűleg. Nem vagyok benne biztos, de abban igen, hogy nem utoljára láttuk őt versenyszerűen játszani, amikor 100%-osnak érzi magát. Szerintem még mindig arra a pillanatra vár."
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

Mikor lesz egyértelmű, hogy Nadal az év második Grand Slam-tornájára készül? Wilander szerint minden a salakpályás szezon kezdetén mutatott teljesítményétől függ.
"Akkor lesz készen a Roland Garrosra, ha vagy kihagyja az Olasz Opent, mert Monte-Carlóban, Barcelonában és Madridban jól teljesített (ha játszik), vagy ha nyer pár meccset az Olasz Openen, mert az azt megelőző három hétben jól teljesített salakon” - tette hozzá Wilander.
Nadal egyébként legutóbb 2021-ben nyerte meg a római salakost, amelyről összesen 10 alkalommal vihette haza a trófeát.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés