Rafael Nadal és Casper Ruud is értékelte a győztesen megvívott Roland Garros-elődöntőjét.
Rafael Nadal bejutott a francia nyílt teniszbajnokság vasárnapi fináléjába, miután a pénteki elődöntőt Alexander Zverev feladni kényszerült. A német egy kellemetlennek tűnő bokasérülést szenvedett a második szett vége felé, 7:6, 6:6-nál, így Nadal nem sok örömöt talált a győzelmében, ha azt nézzük, hogy ellenfele sírva hagyta el a pályát.
Nadal azt mondta a Zverev sérüléséből adódó szívfájdalmáról a Roland Garros elődöntőjében, hogy "látni őt sírni nagyon kemény pillanat volt".
Wimbledon
Pályán a Garros idei győztesei, vajon folytatódik-e a Kyrgios-dráma?
EGY ÓRÁJA
A spanyol és a német 3 óra 13 percen át gyűrte egymást, de ennyi idő alatt sem jutottak a második szett végéig. A 13-szoros Garros-győztes volt előnyben, amikor 7:6(2) 6:6-os állásnál Zverevnek aláfordult a bokája, és sikítva a földre zuhant.
A németnek kerekesszékben kellett elhagynia a pályát, mielőtt két mankóval bicegve néhány perc elteltével visszatért volna, hogy feladja a mérkőzést.
A meccs utáni nyilatkozatában Nadal Zverevvel kezdte a mondandóját:
"Tudom, mennyire küzdött azért, hogy Grand Slamet nyerjen. Egyelőre nagyon peches. Biztos vagyok benne, hogy egynél sokkal többet fog nyerni, és minden jót kívánok neki!
Nagyon kemény meccs volt, több mint három óra, a második szettet be sem fejeztük. Az az egyik legnagyobb kihívás a mai touron, amikor Sascha ilyen magas szinten játszik. Nehéz sok mindent mondani ebben a helyzetben."

Zverev csúnya bokasérülés miatt feladni kényszerült az elődöntőt

A korábbi világelső megjegyezte, hogy keserédes befejezése lett a mérkőzésnek.
"Számomra álomszerű, hogy még egyszer ott lehetek a Roland Garros döntőjében. Ugyanakkor így befejezni a versenyt... ott voltam a kis szobában Saschával, látni, ahogy sír, nagyon durva pillanat volt. Minden jót kívánok neki és a csapatának!
Róma után nem voltam túl pozitív a lábammal kapcsolatban, de abban biztos voltam, hogy itt tudok majd játszani. És most itt vagyok. Játszottam, küzdöttem, mindent megtettem, hogy legalább esélyt adjak magamnak arra, hogy ott legyek, ahol most vagyok.
Természetesen boldog vagyok, hogy újabb esélyt adhatok magamnak, hogy a második vasárnap itt játszhassak a Roland Garros döntőjében. Ez nagyon sokat jelent nekem.
És még az összes áldozat miatt, amit hoztam és mindazok mellett, amiken keresztül kell mennem, hogy megpróbáljak továbbra is játszani, akkor van igazán értelme, amikor olyan pillanatokat élvezhetek, mint amilyeneket ezen a tornán átéltem." – zárta nyilatkozatát Nadal.

Rafael Nadal - Alexander Zverev - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai

Akinek az a Casper Ruud lesz az ellenfele a fináléban, aki éppen a Salakkirályt tartja példaképének.
A norvég lenyűgöző győzelmet aratott az addig nagyot menetelő Marin Čilić ellen péntek este, így vasárnap élete első Grand Slam-döntőjét, a borítás legnagyobbja áll majd a háló túloldalán.
A 23 éves norvég első szetthátrányba került karrierje első GS-elődöntőjében, de végül négy játszmában ő győzött. A mérkőzés után Ruud elmondta, hogyan sikerült nyernie, miután hátrányba került.
"Nagyszerű mérkőzés volt az én szempontomból. Nem kezdtem a legjobban. Túlságosan védekező voltam, a második szettben sikerült brékelnem, ami beindított, és utána a legjobb teniszemet játszottam. Nagyon boldog vagyok a mai teljesítményemmel.
Azt hiszem, Marin általában nagyon gyorsan és nagyon keményen játszik. Úgy gondoltam, hogy fel kell lépnem, ellentámadásokra kell építenem, és gyorsabb ütésekkel kell próbálkoznom, és ez bejött. Kicsit változtattam, de emeltem is a szintemen."

Cilic - Ruud meccslabda

Ruud beszélt vasárnapi ellenfeléről, Nadalról is, akinek mallorcai akadémiájára 2018-ban utazott el.
"Felnéztem Rafára, a játékosra, akivel a döntőben játszom majd. Ő a tökéletes példa arra, hogyan kell viselkedni a pályán. Soha nem adja fel, és soha nem panaszkodik, így egész életemben ő volt a példaképem.
Ő az utolsó játékos a nagy hármasból, és az egyik olyan teniszező, aki ellen még sosem játszottam, szóval azt hiszem, megéri a várakozást, hogy végre játszhassak vele egy Grand Slam-döntőben, különleges pillanat lesz számomra, remélem, neki is! Nagyon sok döntőt játszott már, így ezúttal legalább az akadémiája egyik tanítványával játszik, így remélhetőleg szórakoztató lesz!"

Casper Ruud - Marin Cilic - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Laver Cup
Federerrel, Nadallal és Murrayvel támad Európa a Laver-kupán
6 ÓRÁJA
Wimbledon
Téglafal marad-e Djokovic? Murray és Raducanu kemény teszt elé néz Wimbledonban
TEGNAP 19:10