Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray a hat idei meccsén már 21 és fél órát töltött a pályán - és élvezi

Takács Márton

Frissítve 23/02/2023 - 14:22 GMT+1

Qatar ExxonMobil Open: Andy Murray nem tud egyszerű mérkőzést játszani. A 35 éves skót az Ausztrál Openen mutatott hőstettei után Dohában előbb három meccslabdáról fordítva győzött Lorenzo Sonego ellen, majd a torna negyedik kiemeltjét, Alexander Zverevet búcsúztatta egy röpke 3 óra 3 perces partin. Az elnyűhetetlen Sir Andy közben elejtette, hogy ott szeretne lenne az idei Roland Garroson is.

Andy Murray csak úgy hasít Dohában, egy kőkemény, háromórás meccsen jutott negyeddöntőbe

Andy Murray átlagban 3 és félórás meccseket játszott eddig 2023-ban. 35 évesen, fémcsípővel a testében.
Az egész Platonov fáj
Andy Murray eddig hat meccset játszott idén az ATP Touron, és ezeken összesen 21 és fél órát töltött a pályán.
Mindezek után ez a drága ember nem azt válaszolná arra a kérdésre, hogy mije fáj, mint Platonov szerepében Kocsis Gergely hétfő este a Katona József Színház Kamrájában Székely Kriszta pazar rendezésében, hanem vidáman értékel, és tervezi a közeljövőjét.
Murray ugyanis már negyeddöntős azon a dohai tornán, amelyen szabadkártyával indult. Előbb három meccslabdát hárítva 4:6, 6:1, 7:6(4) arányban győzte le Lorenzo Sonegót, majd szerdán az olimpiai bajnok, kétszeres ATP-vb-győztes, korábbi világelső Alexander Zverevet ejtette ki 7:6(5), 2:6, 7:5-ös sikerével. A legjobb nyolc között a világranglista 170. helyén álló Alexandre Muller lesz az ellenfele csütörtök délután.
picture

Csak a szokásos: Murray három meccslabdát hárítva jutott tovább Dohában

Ahogy az ATP jegyezte meg cikkében, Andy Murray-nek 2023-ban van érzéke a drámaisághoz. Nem csak a hétfői és a szerdai dohai győzelme mutatja ezt.
Sebastian Kordától még két játszmában kapott ki Adelaide-ben, 1 óra 56 perc alatt. Aztán jöttek a Csehov csodálatos drámáihoz fogható zseniális találkozók.
Az Ausztrál Openen antré gyanánt 4 óra 49 perces meccsel nyitott Melbourne-ben, meccslabdáról fordítva győzte le a 13. kiemelt Matteo Berrettinit. Aztán jött a torna egyik legemlékezetesebb mérkőzése, amikor Thanasi Kokkinakis ellen a skót terminátor a teljesítőképesség határát körberöhögve 0-2-ről fordítva győzött egy 5 óra 45 perces partin. Befejezésül Roberto Bautista Agut 3 óra 29 perces, négyszettes meccsen búcsúztatta őt. Dohában Sonegóval együtt 2 óra 30 percen át gyűrték egymást, Zverevvel 3 óra 3 percet mulattak.
"Rengeteg energiát és remek hangulatot kapunk a közönségtől. Remélhetőleg ez folytatódik a hét hátralévő részében is, de nyilvánvalóan élveztem, hogy ma este ebben a légkörben játszhattam." – kezdte mondandóját Murray a mérkőzés után.
picture

Katarban szabadkártyásként indulva remekel Murray

Fotó: AFP

Murray kétszer is két pontra volt a vereségtől Zverev ellen, amikor a harmadik szettben 4:5-nél a meccsben maradásért adogatott. Ezekben a döntő pillanatokban viszont átvette a kezdeményezést és túlélte a játékot. Majd ő nyert emlékezetes módon. Csak a szokásos ügymenet.
A korábbi világelső legközelebb a francia selejtezős Mullerrel játszik, aki a nyolcadik kiemelt Botic van de Zandschulpot 6:2, 6:4-re verte.
"Nem annyira ismerem, de nyilvánvalóan jó hetet zárt a selejtezőben, ha itt lehet. Már négy mérkőzést játszott itt, így nyilvánvalóan szereti ezeket a körülményeket. Az edzőm nyilvánvalóan videókat és egyéb dolgokat fog nézni, hogy egy kicsit jobban megismerje a játékát, ez a negyeddöntő egy újabb lehetőség számomra. Itt az ideje, hogy kipihenjem magam és felkészüljek rá." – nyilatkozta még szerda este Murray.
picture

Alexander Zverev és Andy Murray találkozása a hálónál

Fotó: AFP

Korábban Sir Andy arról is beszélt a Qatar Openen, hogy nagyon szeretne ott lenni a Roland Garroson is – talán utoljára pályafutása során.
"Most az a tervem, hogy játszom Rómában, Madridban és remélhetőleg a Roland Garroson is, feltéve, hogy a testem jó állapotban lesz" - említette Murray Dohában.
"Miami után salakon fogok egy edzésblokkot tartani, ezt valahol Európában fogom csinálni három vagy négy héten át. Edzeni fogok, megpróbálom hozzászoktatni a testemet a salakos pályákhoz, és figyelni fogom, hogyan érzi magát a szervezetem." – vázolta fel a salakpályás szezonra vonatkozó terveit.
picture

Mindenki vele akart fotózkodni a Zverev elleni győzelme után

Fotó: AFP

A háromszoros Grand Slam-bajnok Murray az elmúlt hat évben mindössze kétszer lépett pályára a Garroson. Alig várja, hogy helyrehozza a 2020-as, Stan Wawrinka elleni, első fordulós sima párizsi veresége emlékét.
"Fizikailag nem voltam jól abban az évben, amikor Wawrinka ellen játszottam. Szeretnék még egyszer lehetőséget kapni, mielőtt abbahagyom a játékot. Amíg fizikailag nagyon jól érzem magam, addig szeretnék újra ott szerepelni.
Amit Ausztráliában tettem, az sok hitet adott nekem a fizikai állapotomban. Az a sok munka, amit a holtszezonban végeztem, és amit az Australian Open után folytattam, nagyon sokat segített" - tette hozzá.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés