Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray 35 évesen, fémcsípővel és túlórás meccsekkel a testében jobban érzi magát, mint valaha

Takács Márton

Frissítve 21/02/2023 - 21:04 GMT+1

Qatar ExxonMobil Open: Andy Murray ismét megmutatta a rá jellemző küzdőszellemet, amikor három meccslabdát hárítva győzte le Lorenzo Sonegót a dohai torna első körében. Murray azt mondja, hogy remekül érzi magát a kondícióját illetően, és bízik abban, hogy a teste bírni fogja a hosszú mérkőzéseket. Arról is beszélt, hogy a következő meccsén Alexander Zverev ellen kell helytállnia.

Csak a szokásos: Murray három meccslabdát hárítva jutott tovább Dohában

Andy Murray azt mondja, remek fizikai állapotban van.
Mi a különbség He-Man és valaha között? He-Man erősebb, mint valaha
Gyerekkorunkban, valamikor a '90-es években nagy népszerűségnek örvendett ez a vicc az osztálytársaink között. A már mindent is átélő Andy Murray nevét nyugodtan behelyettesíthetnénk a fenti idézetben szereplő szuperhős helyére – pláne, hogy Sir Andy is az, hús-vér figura némi fémvázzal kiegészítve.
Murray ugyanis azt találta mondani hétfőn, hogy jobban hisz a testében, mint valaha, miután újabb emlékezetes győzelmet aratott a Qatar Open első fordulójában. Nem igaz ez az ember.
A 35 éves skót három meccslabdát hárítva 4:6, 6:1, 7:6(4) arányban győzte le Lorenzo Sonegót, és így készülhet a korábbi világelső Alexander Zverev elleni, szerdai összecsapásra.
Murray öt partit játszott eddig idén az ATP Touron, közülük négy sem volt egy fáklyásmenet, vagy méznyalás.
Az Ausztrál Openen antré gyanánt 4 óra 49 perces meccsel nyitott Melbourne-ben, meccslabdáról fordítva győzte le a 13. kiemelt Matteo Berrettinit. Aztán jött a torna egyik legemlékezetesebb mérkőzése, amikor Thanasi Kokkinakis ellen a skót terminátor a teljesítőképesség határát körberöhögve 0-2-ről fordítva győzött egy 5 óra 45 perces partin. Aztán befejezésül Roberto Bautista Agut 3 óra 29 perces, négyszettes partin búcsúztatta őt.
picture

Australian Open: Berrettini - Murray - a mérkőzés legjobb pillanatai

Melbourne-ben több mint 14 órát töltött a pályán. Nem csoda, ha mindezek után egy kis pihenőt vett ki a regenerációhoz. Kihagyta a Rotterdam Opent, és nem is Dubaiban, hanem Katarban tért vissza a mezőnybe.
Ahol hétfőn nem hazudtolta meg önmagát, nyitányként ezt a röpke két és fél órás meccset produkálta Sonego ellen Dohában.
Az eddig már két csípőműtéten átesett Murray 2022 vége felé kritikusan nyilatkozott a saját fizikai állapotáról, de úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapokban elvégzett rengeteget munka elégnek bizonyult ahhoz, hogy újra a kívánt szintre kerüljön.
Rio olimpia bajnoka, Monica Puig egy hete úgy nyilatkozott, hogy szerinte Murray idén nagyot alkothat Wimbledonban. Simán igaza lehet.
Melbourne óta nagyon jól edzettem
- mondta Murray.
picture

Murray a brit védelmi miniszter - körbefutotta a bolygót is Kokkinakis ellen

"A tavalyi szezon vége óta fizikailag nagyon keményen hajtottam magam. Nyilvánvalóan láttam ennek az előnyeit Ausztráliában és a meccseken, amiket játszottam, próbálom ezt az utat folytatni, amennyire csak tudom.
Ez a hétfő esti meccs 7:6-os döntő játszmában zárult le, és két és fél órán át tartott. Az a tény, hogy közel öt órán át tudtam játszani Berrettini ellen Melbourne-ben, és utána fizikailag képes voltam egy másik nagyon hosszú meccset is kibírni, azt váltotta ki belőlem, hogy sokkal jobban hiszek a testemben, talán jobban, mint eddig bármikor a karrierem során.
Ez azért van, mert nem sok ilyen tapasztalatom volt korábban, hogy négy óra 50 percet játszottam, és utána még egy nagyon hosszú meccset is vívtam. Ez nagy pozitívum számomra. Tudtam, hogy fizikailag rendben leszek."
picture

Az év pontja az év meccsén? A Murray - Kokkinakis klasszikus 5 legszebb labdamenete

Murray következő, szerdai ellenfele az az Alexander Zverev lesz, akivel szemben 2/1-es győzelem/vereség mutatóval áll, de a legutóbbi találkozójukat, még 2021-ben Indian Wellsben a német nyerte.
Zverev a tavalyi Roland Garroson elszenvedett súlyos bokasérüléséből tér vissza, miután a világranglistán a 16. helyre csúszott.
"Ő nyilvánvalóan a világ egyik legjobb játékosa" - mondta Murray Zverevről.
"Tavaly súlyos sérülést szenvedett és most tér vissza ebből, minden héten javulni fog. Még nincs egészen azon a szinten, mint tavaly az év közepén, de az ilyen sérülésekből való visszatéréshez idő kell. Ez egy újabb nagyszerű meccs lesz, remélhetőleg tudok tovább építkezni."
picture

Murray továbbra is kőkeményen beleáll mindegyik meccsébe

Fotó: AFP

Murray 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a dohai tornát, és mostanra már 7-0-ra áll az ATP 250-es versenyek nyitó fordulójainak mérkőzésein.
Murray beszélt arról is, hogyan tudott ismét a kulcspillanatokban előrukkolni a Sonego legyőzéséhez szükséges megoldásokkal. Ebben Novak Djokovic a legjobb a világon, de a skót is nagyon penge.
"Az egyik erősségem az, hogy mivel ezekben a pillanatokban nagyon erősen koncentrálok, ezért a pályán a döntéseim is javulnak."
Ebben a párharcban is simán kinéz egy három órás parti.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés