Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nincs még egy Murray-csoda Melbourne-ben, Bautista Agut vetett véget a nagy menetelésnek

Eurosport Magyarország

Frissítve 21/01/2023 - 13:34 GMT+1

Australian Open - Andy Murray végül ugyan kikapott a harmadik fordulóban, de nem egy utolsó nagy küzdelem nélkül. A már-már reménytelenül sima első játszma után tie-breakben egyenlített ki a skót, és Baustista Agutnak nagyot kellett mentenie, hogy elkerüljön egy öldöklő döntő szettet.

Murray a brit védelmi miniszter - körbefutotta a bolygót is Kokkinakis ellen

Véget ért Andy Murray nagy menetelése az Australian Openen, de az élmény kárpótolta a rajongókat.
Andy Murray több mint 10 órát töltött a pályán az Australian Open első két mérkőzésén, emlékeztes módon öt szettben nyert Matteo Berrettini és Thanasi Kokkinakis ellen is.
A szombati, Roberto Bautista Agut elleni harmadik fordulós meccs azonban már túl nagy falatnak bizonyult, a spanyol 6:1, 6:7(9-0), 6:3, 6:4-re legyőzte az ötszörös Australian Open-döntős teniszezőt, és ezzel bejutott a negyedik fordulóba.
2019-ben ők ketten a Margaret Court Arénában találkoztak már egy igen érzelmes összecsapáson, ahol benne volt a pakliban, hogy az lesz Murray pályafutása utolsó mérkőzése. Bár a meccset elvesztette Murray, de a visszavonulás még nem került terítékre, sőt, most, négy évvel később ugyanebben a stadionban ismét láthattuk őket egymás ellen játszani. Ezúttal Bautista Agutnak ismét megvoltak a válaszai Murray játékára, három óra 29 perc alatt behúzta a meccset.
picture

Roberto Bautista Agut véget vetett Andy Murray hihetetlen Australian Openes kalandjának

"Andy ellen mindig nagyon nehéz játszani" - mondta Bautista Agut.
"Nagyon jól tudja, hogyan kell Grand Slam-meccset játszani. Elégedett vagyok azzal, ahogyan kezeltem az idegességet és a feszültséget végig a mérkőzésen, így igazából elég jó teniszt tudtam játszani. Nagyon örülök a győzelemnek.
Jól érzem magam a pályán. Jól versenyzek, és a pályán kívül is mindent megteszek azért, hogy jó meccseket játsszak. A mai nap nagyon kemény volt" - folytatta a spanyol.
picture

Roberto Bautista celebra su victoria ante Andy Murray

Fotó: Getty Images

Annak ellenére, hogy Murray fáradtnak tűnt (mondjuk, ez nem csoda), keményen küzdött. A második szettben brékhátrányból állt fel, és két szettlabdát hárítva drámai módon egyenlített.
A korábbi világelső azonban nem tudta fenntartani ugyanazt az intenzitást a mérkőzés további részében, a harmadik és a negyedik szettben fizikailag visszaesett, nem tudott akkora erőt beletenni már az ütéseibe sem.
Bár Bautista Agut a második fordulóban szintén öt szettig jutott az amerikai szabadkártyás Brandon Holt ellen, mégis frissnek tűnt, hatszor vette el Murray adogatását a meccsen. A 34 éves játékos legközelebb Tommy Paul ellen játszik. Ha legyőzi az amerikait, akkor megdönti legjobb melbourne-i eredményét, hiszen 2019-ben a negyeddöntőig jutott.

Eredmény:

  • Roberto Bautista Agut (spanyol, 24.) - Andy Murray (brit) 6:1, 6:7(7-9), 6:3, 6:4
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés