Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal felépülése hullámvasútszerűen alakult, de a győzelem mindig segít

Takács Márton

Publikálva 05/05/2022 - 10:40 GMT+2

Rafael Nadal szerint a bordasérüléséből való felépülése kiszámíthatatlan mértékű, annak ellenére, hogy úgy tűnt, jó formában volt a Miomir Kecmanović elleni szerdai győzelme során a Madrid Openen. Mivel a Roland Garrosig már csak két és fél hét van hátra, Nadalnak már nincs sok ideje felkészülni a 14. Garros-címének begyűjtésére, és ezt ő maga is elismerte a meccs utáni nyilatkozatában.

Jól sikerült Rafael Nadal visszatérése a hazai pályán

Fotó: AFP

Rafael Nadal Madridban próbálja visszanyerni a formáját a Roland Garros előtt.
Rafael Nadal nyíltan beszélt a sérüléséből való felépüléséről, és elmondta, hogy úgy érezte magát, mintha egy hullámvasúton ülne.
Különösen azért, mert a mallorcai tudja, hogy minél több mérkőzésre van szüksége ahhoz, hogy felkészüljön a közelgő Roland Garroson esedékes hét mérkőzésre.
A meccse utáni sajtótájékoztatón Nadal így nyilatkozott:
"Nagyon, nagyon boldogan távoztam a mérkőzésről. Őszintének kell lennünk magunkkal, amikor csak tudunk. Őszintének kell lennünk magunkhoz. A felkészülésem gyakorlatilag nem létezett. Nem várhatok nagy dolgokat az elején, hiszen mielőtt idejöttem volna, az első edzésnapom múlt csütörtökön volt.
Nagyon-nagyon keveset edzettem. Egy napot tréningeztem, és minden edzésnek voltak hullámvölgyei. Ez egy hullámvasút volt. Voltak jobb és rosszabb napjaim is. Ez logikus. Azt hiszem, kedden kezdtem el egy kicsit jobban érezni magam, és most a bemelegítés során is jól éreztem magam. Úgy gondolom, hogy összességében jó meccset játszottam.
Ha visszatér az ember, és ha megnyeri az első meccseket, akkor képes újra felvenni a ritmust. Míg ha visszajön, és veszít, és veszít, akkor egy olyan körforgásba kerül, hogy nem tudja felvenni a mérkőzések ritmusát. Tehát az első meccsek kulcsfontosságúak. Nagyon nagy értékük van, és számomra ez a győzelem éppen ezért nagyon fontos.”
picture

ATP Madrid: Nadal győzelemmel tért vissza, majd rohant a BL-elődöntőre

Nadal közvetlenül a sikere után arról beszélt, hogy bizonytalan volt, hogyan reagál a szervezete, visszatér-e a sérülése az első tétmeccse után.
"Minden egyes mérkőzés segít visszanyerni az önbizalmamat és a mozgásomat. Ha sérülésből térek vissza, meccseket kell játszanom, hogy újra formába lendüljek. A győzelem mindig nagyon fontos, mert ez önbizalmat és biztonságot ad a testemnek, és 1 óra 55 percet tudtam a pályán tölteni.
A felkészülésem a Roland Garrosra az, hogy itt vagyok, minden egy kicsit gyorsabb és kiszámíthatatlanabb lett. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen állapotban jöttem ide, két hónap után. Nagy lelkesedéssel érkeztem, és csak most próbálom visszanyerni a formámat. Itthon játszani egyedülálló a közönség feltétlen támogatásával. Idén minden megnyert meccs lehetőséget ad arra, hogy újra versenyezhessek, és ez az, amit szeretnék.”
picture

Nadal nagyon fókuszál a sikeres folytatásra

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés