Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ez a visszatérések napja: Federer után Nadal is bejelentette, hol láthatjuk legközelebb

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/04/2022 - 17:38 GMT+2

Nincs nagy meglepetés, a madridi 1000-es versenyen már ott lesz a mezőnyben Rafael Nadal, aki az Indian Wells-i tornán elszenvedett bordatörését követően két salakpályás tornát kénytelen volt lemondani. A tervezettnél így rövidebb lesz a felkészülése, de a Roland Garrost megelőzően két Masters-versenyen tesztelheti, hogy bírja a teste a terhelést.

Rafael Nadal

Fotó: AFP

Madridban már ott lesz a mezőnyben Rafael Nadal.
Az Indian Wellsben elszenvedett bordasérülése miatt a 21-szeres Grand Slam-győztes spanyol kénytelen volt kihagyni a monte-carlói és a barcelonai tenisztornát is, Madridban viszont már ott lesz a mezőnyben. A hírt Nadal a közösségi oldalain jelentette be.
„Bár még csak most kezdtem a felkészülést, és várhatóan nehéz lesz, nagyon várom, hogy otthon szerepelhessek, hiszen erre kevés lehetőség van. Megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Találkozunk Madridban” – írta a spanyol.
Nadal számára fantasztikusan kezdődött az idény, az első 20 mérkőzését megnyerte, első vereségét az Indian Wells-i döntőben szenvedte el Taylor Fritz ellen. Azon a találkozóm már látszódott, hogy a spanyol nem 100%-os, utóbb kiderült, fáradásos bordatöréssel játszott.
Az idei Australian Open-bajnok úgy számolt, nagyjából egy hónapot kell kihagynia, és optimális esetben Madridban már ott lehet a mezőnyben. A jelek szerint megfelelően haladt a felépülése, bár a mostani közlemény alapján messze nincs 100%-os formában.
Nadal a karrierje során ötször nyerte meg a madridi 1000-es versenyt, legutóbb 2017-ben, a döntőben Dominic Thiemet legyőzve. A tornát vasárnaptól kezdve élőben közvetítjük az Eurosport 2-n.
Nem sokkal Nadal közleményét megelőzően Roger Federer is bejelentette, hogy visszatér a pályára, igaz, az ő esetében legalább októberig kell erre várni. Ha minden a tervek szerint alakul, a bázeli versenyen már láthatja őt a közönség, ahol korábban 10 alkalommal győzött.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés