Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic legyőzését élete egyik legjobb napjának nevezte a Madridban Nadalt is felülmúló Alcaraz

Takács Márton

Publikálva 08/05/2022 - 11:26 GMT+2

Tovább száguld Carlos Alcaraz a Mutua Madrid Openen. A negyeddöntőben Rafael Nadalt győzte le, az elődöntőben pedig a világelső Novak Djokovicot a 19 esztendős szupertini. Saját elmondása szerint elhitte magáról, hogy képes felülmúlni a világ legjobb teniszezőit, és erre fog törekedni az év hátralévő részében is.

Carlos Alcaraz hatalmasat megy idén, Novak Djokovicot is legyőzte

Fotó: AFP

Carlos Alcaraz Miami után Madridban is 1000-es tornát nyerhet.
"Nem tudom, mi volt a különbség. Nagyon szoros volt. A második szett végén megvoltak az esélyei, hogy megtörje az adogatásomat. Az első szettben is nagyon szoros volt a tie-break. Őszintén szólva, nem tudom, mi volt a különbség közöttünk.” - mondta Carlos Alcaraz a Novak Djokovic felett aratott 3 óra 35 perces, 6:7, 7:5, 7:6-os győzelme után.
Carlos Alcaraz folytatta lenyűgöző idei szereplését, a Mutua Madrid negyeddöntőjében Rafael Nadalt, a legjobb négy között pedig a világelső Novak Djokovicot győzte le az ATP Masters 1000-es versenyen.
Idén már három tornát nyert a 19 éves spanyol, de talán ez a két siker áll élete legnagyobb győzelmei között.
"Valószínűleg ez pályafutásom, életem egyik legjobb napja, kétségkívül.” mesélte a spanyol, miután a legfiatalabb játékos lett, aki legyőzött egy világelső teniszezőt, mióta Nadal 2005-ben megverte Roger Federert a Roland Garroson.
Azzal, hogy Madridban egymás után Nadalt és Djokovicot is felülmúlta, hatra nőtt a Top 10-es ellenfelek elleni győzelmi sorozata, ami azt jelzi, hogy a szupertini már most rendelkezik azzal a szinttel, hogy folyamatosan felvegye a versenyt a Tour legjobbjaival.
picture

Nadal után Djokovicot is kipipálta Alcaraz- mutatjuk a meccslabdát

"Ez nagy önbizalmat ad nekem a vasárnapi döntőre. Tudom, hogy nagyon jó meccset játszottam, és úgy gondolom, hogy a szezon hátralévő részében is képes leszek a világ legjobb játékosait is legyőzni.” - nyilatkozta Alcaraz, aki a madridi menetelése miatt a világranglista 6. helyére jön fel.
A szerb elleni győzelemmel a spanyol lett az első játékos, aki megverte Nadalt és Djokovicot is ugyanazon a salakpályás tornán, és 27-3-as meccsrekordnál jár a szezonban. Ezzel Stefanos Tsitsipasszal közösen vezette a legtöbb Tour-szintű győzelmet tartalmazó listát 2002-ben, de a görög kikapott Alexander Zverevtől a spanyol fővárosban a másik elődöntőben.
Alcaraz ezzel egy győzelemre került az év második Masters 1000-es koronájától. A címvédő Zverevvel vívandó vasárnapi finálét 18:30-tól élőben közvetítjük az Eurosport 2-n.
picture

Madridi tenisztorna - Alcaraz Nadalt legyőzve elődöntős - videó

"Csak próbálok eredményeket elérni, minden tornán jól játszani, hogy ott legyek a világ legjobbjai között. A döntőben is erre fogok hajtani, ahogy Miamiban is tettem, és nagyon boldog vagyok, hogy másodszor játszhatok Masters 1000-es finálét.” – zárta értékelését Alcaraz.
A világelső Djokovic dicsérte Alcarazt a szombati meccs után – mi mást tehetett volna.
"Gratulálok neki. Nagyon jól tartotta magát. Az ő korában, ha valaki ilyen éretten és bátran játszik, az lenyűgöző. Megérdemelte a győzelmet.” - mondta Djokovic a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.
A veresége ellenére Djokovic erős hetet töltött a spanyol fővárosban, ahol Gael Monfils és Hubert Hurkacz ellen győzelmeket aratott, és tovább építette formáját a múlt hónapban Belgrádban elért döntője után.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés