Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Borg szerint a tenisz jövője képviseli Európát a Laver-kupán, Kyrgios úgy érzi, eljött az ő idejük

Wojciechowski Patricia

Frissítve 24/09/2021 - 19:08 GMT+2

Negyedik alkalommal rendezik meg a Laver-kupát, mely péntektől vasárnapig tart. Először fordul elő, hogy a Nagy Hármas nélkül kerül sor az eseményre. Kyrgios szerint a világ legjobbjaiból álló csapatnak itt a nagy esélye, hogy először győzzék le Európát.

Laver Cup 2021: Team Europe e Team World in posa per le foto di rito

Fotó: Getty Images

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a verseny, idén azonban nem maradunk Laver-kupa nélkül. Európa legjobbjai ezúttal Bostonban csapnak össze a világ többi része, azaz a Team World ellen. Az elmúlt évekhez hasonlóan Björn Borg és John McEnroe a két csapatkapitány, és ismételten impozáns mezőny gyűlt össze.

Az idei Laver-kupa kisebbfajta tesztversenynek is tekinthető. Az elmúlt években az esemény egyik nagy kuriózumának számított, hogy a Nagy Hármas nem egymás ellen, hanem csapattársként küzd meg: Federer és Nadal összeáll párosban, Djokovic és Federer egymást biztatják, vagy mondjuk Nadal és Federer közösen adnak tanácsokat egy másik top 15-ös teniszezőnek. Idén ez elmarad, a Nagy Hármas egyik tagja sem vesz részt, rajtuk kívül viszont a mezőny legjobbjai ott vannak Bostonban.
Az eddigi három kiírást megnyerő európaiak között ott lesz a friss US Open-bajnok Daniil Medvedev, mellette további öt top 10–es teniszező, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Matteo Berrettini és Casper Ruud szerepelnek a csapatban, miközben Feliciano Lopez a tartalék. A világválogatottat Diego Schwartzman, Felix Auger-Aliassime, Denis Shapovalov, John Isner, Nick Kyrgios, Reilly Opelka és tartalékként Jack Sock képviselik.
Björn Borg szerint a jövő nagy bajnokai játszanak csapatában, ezért mindenképp megéri követni idén is a Laver-kupát, Kyrgios pedig arról beszélt, itt az ideje, hogy a Team World legyőzze Európát.
„Örülök a csapatomnak, ők jelentik a tenisz jövőjét”- nyilatkozta Borg az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.-„Hat jó játékosunk van, teljesen mindegy, melyikük lép pályára.”
picture

Borg szerint a jövő nagy bajnokai játszanak csapatában

Fotó: Eurosport

Az európaiak legrutinosabb versenyzője Alexander Zverev lesz, aki eddig mindhárom kiírás során szerepelt, és 5:1-es mérleggel rendelkezik. Az olimpiai bajnok szerint a Nagy Hármas nélkül is nagyon erősek az európaiak, és látványos lesz a torna.
„A közönség talán valamelyest ellenünk lesz, de tudjuk, kik vagyunk. Hat top 10–es teniszező ül itt, többen fantasztikus formában vagyunk éppen. Tudjuk, hogy mi vagyunk a favoritok”- mondta el Zverev
"Nyilván hiányoljuk a három legjobbat, de így is minden idők egyik legerősebb európai csapata állt össze. Itt vannak a fiatal generációt képviselő srácok, ezt jó látni. Mindenki nagyon motivált, szórakoztató hét lesz mindannyiunk számára”- tette hozzá.
A Nagy Hármas hiányában is hozhatna szokatlan pillanatokat a Laver-kupa, egy Medvedev-Tsitsipas párost például nagyon megnéznénk a két teniszező közös múltja miatt. Erről azonban úgy tűnik, le kell mondanunk. Medvedev a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem elég jó párosjátékos ahhoz, hogy megérje szerepeltetni őt, inkább egyesben gyűjtené a pontokat.
picture

Daniil Medvedev of Team Europe speaks onstage during the Laver Cup Opening Night Gala presented by Moët & Chandon ahead of the 2021 Laver Cup

Fotó: Getty Images

Kyrgios eddig mindhárom alkalommal ott volt a Laver-kupán, melyet egyik kedvenc versenyének tart, tekintve, hogy csapatáért kell játszania. Az ausztrál rendre jól is teljesített az elmúlt években, most pedig kihasználná a Nagy Hármas hiányát, és megnyerné végre a Laver-kupát.
„Azt hiszem, eljött a mi időnk. Miután a Nagy Hármas sérülések miatt hiányzik az európaiaktól, ez a legjobb esélyünk. Azt hiszem, ismertebb csapat vagyunk, a közönség mögöttünk áll majd, amiből energiát meríthetünk."
picture

Nick Kyrgios és John Isner

Fotó: Getty Images

Federer, aki nagy szerepet játszott a Laver-kupa létrehozásában, idén nem léphet pályára sérülése miatt, ennek ellenére a helyszínről fogja követni az eseményt. A New York Timesnak elmondta, pályafutása lezárása után szívesen lenne Európa kapitánya.
„Szeretnék kapitány lenni egy nap. Szerintem ez egy gyönyörű módja, hogy a riválisok egy hétig együtt létezzenek. Tényleg nagyon szórakoztató és klassz megosztani az öltözőt azokkal a srácokkal, akikkel máskor is megosztod, de taktikáról nem beszélsz velük, és látni, ahogy mindenki készül, és szurkol a másiknak. Normál esetben nem szurkolsz a másik ellen, de nem igazán törődsz azzal, hogy nyer-e, vagy veszít. Ilyenkor ez teljesen más”- ecsetelte Federer a Laver-kupa lényegét.
A Laver-kupa lebonyolítása az elmúlt évekhez képest nem változott. Az első nap egy, a másodikon kettő, a harmadikon három pont jár egy győzelemért. az a csapat nyer, mely először jut el 13 pontig, egyenlő állás esetén vasárnap kerül sor a mindent eldöntő mérkőzésre.
A pénteki program:
19:00: Casper Ruud- Reilly Opelka - élőben az Eurosport 1-en
21:00 Matteo Berrettini- Felix Auger-Aliassime - élőben az Eurosport 1-en
Andrey Rublev- Diego Schwartzman
Alexander Zverev/ Matteo Berrettini- John Isner/ Denis Shapovalov
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés