Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray 35 évesen játszhatta karrierje utolsó Davis-kupa-meccseit

Takács Márton

Publikálva 19/09/2022 - 12:50 GMT+2

Az Andy Murrayt is a soraiban tudó brit csapat a tenisz Davis-kupa-döntő csoportköréből nem jutott tovább a negyeddöntőbe. Az egykori világelső, Murray azt nyilatkozta vasárnap, hogy könnyen lehet, most szerepelt utoljára ebben a sorozatban. Közeleg az ő visszavonulása is?

Nem biztos, hogy Andy Murray jövőre is játszik még a Davis-kupában

Fotó: AFP

A kazahok elleni győztes meccse lehetett Andy Murray utolsó mérkőzése a Davis-kupában.
Andy Murray elismerte, lehet, hogy utolsó alkalommal játszott a brit Davis-kupa-csapat tagjaként, amikor a válogatott Glasgow-ban szerepelt a mögöttünk hagyott héten.
Serena Williams még augusztusban, Roger Federer a múlt héten jelentette be visszavonulását, és ha itt még nem is tartunk a skót esetében, ez már jelzésértű lehet az ő pályafutását illetően is.
Murray vasárnap délután 6:4, 6:3-ra legyőzte a kazah Dmitry Popkót egy olyan mérkőzésen, amely értelmetlenné vált, miután Nagy-Britannia a csoportkörben korábban kikapott az Egyesült Államoktól és a csoportelsőként negyeddöntős Hollandiától is.
A háromszoros Grand Slam-győztes skót 35 egyéni mérkőzéséből 32-t megnyert a Davis-kupában, és 2015-ben Glasgow-ban az Egyesült Államok és Ausztrália ellen nyújtott kiemelkedő teljesítményével vezette csapatát a bajnoki címig.
Ám a profi karrierje utolsó éveiben járó, sérülésekkel és hullámvölgyekkel küszködő Murray Davis-kupa-válogatottsága a következő szezonokban kétségessé vált.
Joe Salisbury oldalán mindkét páros mérkőzését elveszítette az idei sorozatban, és mivel Cameron Norrie és Dan Evans jelenleg jóval előtte áll az ATP egyéni világranglistáján, Jack Draper pedig gyorsan feljövőben van, Murraynek nagy kihívás lesz Leon Smith kapitány jegyzeteinek tetején maradni.
picture

Murray az idei US Openen

Fotó: AFP

Bár Murray csalódott volt, hogy tét nélküli meccsen kellett játszania, megköszönte a szurkolók támogatását, mivel az Emirates Arénában telt ház előtt szerepelhettek csapattársaival.
"Az elején nehéz volt. Nyerni akartam, de ha veszítek, az sem igazán számít. Ezt élvezem a sportban. De a hangulat zseniális volt. A szurkolók csodálatos munkát végeztek. Ez ment egész héten. Örülök, hogy játszhattam előttük.
Talán ez volt az utolsó alkalom, hogy itt játszottam, vagy hogy ilyen közönség előtt teniszezhettem Nagy-Britanniáért.
Ha ez volt az utolsó alkalom, akkor is elképesztő, amit a szurkolók a csapatunkért tettek. A közönség sok mérkőzésünkön nagy különbséget jelentett. Ezek voltak a legszebb emlékek, amiket a teniszpályán szereztem."
picture

Murray a legszebb napjait megidézve gyalogolta ki Berrettini brutális támadásait

Murray elmondta, hogy a Popko elleni meccs vége felé a teljesítményére is hatással volt a gondolat, hogy ez lehet az utolsó mérkőzése a Davis-kupában.
"Ezúttal csak 5:2 körül gondoltam rá a második szettben. Nem jutott eszembe a hétvége előtt, sem a páros meccsek alatt. Valahogy akkor jöttem rá, amikor játszottam a meccset. A végén éreztem ezt egy kicsit. Kicsit elvesztettem a koncentrációmat, és egy kicsit érzelmileg is érintett a dolog.”
Nagy-Britannia 2023-ban ismét otthont ad majd a döntő csoportkörének, bár a helyszín valószínűleg változni fog. Ahhoz azonban, hogy biztosítsák a házigazda státuszt, meg kell nyerniük egy párharcot a rájátszásban.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés