Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray a brit Davis-kupa-csapattal mutatná meg, milyen sokat jelentett nekik II. Erzsébet királynő

Takács Márton

Frissítve 13/09/2022 - 17:32 GMT+2

A háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray II. Erzsébet királynő emléke előtt tisztelgett a szerdai Nagy-Britannia – Egyesült Államok Davis-kupa-párharcot megelőzően. Szerdán Glasgow-ban az első mérkőzés előtt egyperces néma csendre kerül majd sor. Murray úgy véli, hogy ezek a meccsek alkalmat adnak arra, hogy az emberek megünnepeljék, amit a királynő tett az országért.

Andy Murray és Jarkko Nieminen II. Erzsébet királynő előtt hajolnak meg a 2010-ben Wimbledonban a meccsük előtt

Fotó: AFP

Andy Murray a brit csapattársaival II. Erzsébet királynőért játszanak majd.
Andy Murray tisztelettel adózott Őfelsége, II. Erzsébet királynő előtt, aki csodálatos életet élt a skót teniszező szerint.
A királynő, aki hosszabb ideig uralkodott, mint bármelyik elődje a brit történelemben, szeptember 8-án, csütörtökön hunyt el Balmoralban lévő rezidenciáján.
Murrayt a királyi család 2019-ben lovaggá ütötte, miután 2016-ban másodszor is megnyerte a wimbledoni bajnokságot és az olimpiai aranyérmet.
Egyperces csenddel kezdődik majd szerdán Glasgow-ban a Nagy-Britannia USA elleni Davis-kupa-mérkőzése.
"Nyilvánvalóan nagyon szomorú hetünk volt a királynő halálhíre miatt, de úgy gondolom, hogy itt mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megmutassa, milyen sokat jelentett ő mindenkinek" - mondta Murray a Sky Sportsnak.
"Biztos vagyok benne, hogy egyperces csendet tartanak majd. Nyilvánvalóan csodálatos élete volt, és úgy gondolom, hogy ez a néhány nap, amikor a brit csapat versenyez, lehetőséget ad arra, hogy megünnepeljük őt és mindazt, amit tett.
Nagyon szerencsés voltam, hogy lehetőségem volt előtte játszani Wimbledonban, nagyon szép emlék számomra, hogy eljött megnézni."
picture

Murray kezet is foghatott a 2010-es wimbledoni tornán II. Erzsébet királynővel

Fotó: AFP

Murray tagja az ötfős brit csapatnak Cameron Norrie, Dan Evans, Joe Salisbury és Neal Skupski társaságában. Kazahsztán és Hollandia a másik csapat a D-csoportban, Nagy-Britannia pedig az USA után ezen a héten mindkét országgal megmérkőzik.
Amennyiben csoportjuk első két helyezettje között végeznek, kvalifikálják magukat a Davis-kupa döntőjére, amelyet november 22-27. között rendeznek Malagában.
picture

Andy Murray nagy meccset játszott egy izgalmas, új ellenféllel az Arthur Ashe Stadionban

Murray már nagyon várja, hogy hazai közönség előtt játszhasson, és úgy véli, Nagy-Britannia elég jól teljesíthet.
"Ez egy kiváló lehetőség számunkra, hogy a csapat összes játékosát bevethessük, ami elég izgalmas. Nyilvánvaló, hogy nagyon erős csapatunk van, nagy a keretünk mélysége, ami az elmúlt 20 évben nem mindig volt így.
Tim Henman és Greg Rusedski annak idején szinte minden meccset együtt játszott. Aztán egy ideig én játszottam az egyes és páros mérkőzések nagy részét.
Nyilvánvalóan nagyszerű újra játszani a Davis-kupában, újra Nagy-Britanniát képviselni, mindig is szerettem ezt csinálni, különösen itt, az Emiratesben."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés