Egy versenyen még pályára lép, utána viszont befejezi a profi pályafutását Roger Federer.
A 20-szoros Grand Slam-bajnok a közösségi oldalain jelentette be a hírt, miszerint az idei – Londonban megrendezett – Laver-kupa lesz az utolsó profi versenye. Döntése nem meglepő annak fényében, hogy az előző egy évben sérülésből lábadozott, és a sérült térde nem gyógyult a várt ütemben.
„A rengeteg ajándék közül, amit a tenisztől kaptam az évek alatt, azok az emberek voltak a legnagyobbak, akiket az út során megismertem: a barátaimat, a riválisaimat, és mindenek előtt a szurkolókat, akik élettel töltik meg ezt a sportágat. A mai napon veletek szeretnék megosztani egy hírt.”
Tenisz
A nagy Salakblog-díjátadó: Nadal az év visszatérője, Ferrero a szezon edzője
06/12/2022 - 18:53
„Amint azt sokan tudjátok, az előző három év kihívások elé állított a sérülésekkel és a műtétekkel. Keményen dolgoztam a teljes visszatérés érdekében. Ugyanakkor tisztában vagyok a testem képességeivel és korlátaival, az üzenete pedig egyértelmű volt.”
„41 éves vagyok. Lejátszottam több mint 1500 meccset 24 év alatt. A tenisz sokkal többet adott nekem, mint amiről valaha is álmodoztam, most viszont eljött az ideje, hogy felismerjem, mikor kell befejeznem a profi pályafutásomat.”
A jövő heti, londoni Laver-kupa lesz az utolsó ATP-tornám. A jövőben is fogok teniszezni természetesen, csak épp nem Grand Slam-tornákon vagy a touron.
- írta közleményében Federer.
A svájci minden idők egyik legnagyobb teniszezőjeként fejezi be a pályafutását, amely során 103 tornagyőzelmet gyűjtött, köztük a 20 Grand Slam-címet, 310 héten át vezette a világranglistát, és öt alkalommal volt év végi világelső. 2008-ban az olimpiai aranyat is begyűjtötte Stan Wawrinka oldalán a férfi párosok között.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Roger Federert a bátyjának tekintve mesélt kettejük kapcsolatáról Stan Wawrinka
06/12/2022 - 16:12
Tenisz
A lenyűgöző Alcarazt nem Federerékhez kell hasonlítani, hanem önmagában kell értékelni
25/11/2022 - 15:00