Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal edzésmunkájának intenzitása Rune és Murray elismerését is kiváltotta

Takács Márton

Frissítve 31/12/2023 - 14:21 GMT+1

Az Australian Open lesz Rafael Nadal számára az első alkalom 2023 januárja óta, hogy újra a legmagasabb szinten versenyezzen, miután egész évben sérüléssel küzdött. Amióta december elején Nadal bejelentette, hogy visszatér, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev és Andrey Rublev is üdvözölte a spanyol klasszis update-elését, akikhez azóta Andy Murray és Holger Rune is csatlakozott.

2023-ban felsorolni is nehéz volt az év meccseit, na de hogyan tovább 2024-ben?

Holger Rune és Andy Murray is lenyűgözve beszélt Rafael Nadal edzésmunkájáról.
Holger Rune és Andy Murray is izgatottan várja Rafael Nadal visszatérését az Australian Open előtt.
A veterán spanyol a 2023-as év nagy részét kihagyta, mivel a tavalyi melbourne-i Grand Slam-versenyén összeszedett csípősérüléssel küzdött. Korábban azt mondta, hogy korlátozni fogja az ATP Touron való szereplését, de most úgy tűnik, hogy készen áll a 2024-es szezonban való részvételre. Párosban már be is mutatkozott a brisbane-i keménypályás tornán.
A 37 éves Nadaltól Djokovic és Alcaraz is sokat vár, szerintük ha egy ilyen szintű klasszis visszatér egyéves kihagyás után, azt nem csak azért teszi, hogy elütögessen, igenis versenyképes Rafát várnak vissza mezőnybe. Maga a Salakkirály viszont a héten lehűtötte a kedélyeket, nem tudja, mire számíthat magától, a tenisz a lényeg, nem az eredmények.
Rune a közelmúltban együtt edzett a 22-szeres GS-bajnok spanyollal, és a látottak lenyűgözték a dán titánt.
picture

Rafael Nadal szeme a labdán

Fotó: AFP

A Brisbane Internationalon így nyilatkozott Rune:
"Vicces, az edzés után beszéltem a csapattal, és úgy gondoltam, hogy Nadal hihetetlenül játszott. Erősen ütött, ahogy mindig is. Úgy gondoltam, hogy nagyon jól mozgott, rendkívül gyorsan ért át egyik oldalról a másikra, hihetetlen az az intenzitás, amit hozott. Azt hiszem, nagyon intenzív előszezont idényvéget játszottam idén, de ez volt talán a legkeményebb edzés, amit az elmúlt fél évben végeztem."
A Nadalnál csak egy évvel fiatalabb Andy Murray is csatlakozott Rune szép szavaihoz. A háromszoros Grand Slam-győztes skót is nagyon örült, hogy Nadal visszatér a pályára, pláne, hogy ha valaki, akkor ő is tudja, milyen brutális, ha csípőproblémákkal küzd az ember.
picture

Rune tett róla, hogy a tavalyi döntő után idén már a nyolc között összecsapjon Djokoviccsal

"Nagyszerű, hogy újra játszik. Nyilvánvalóan rendkívül keményen dolgozik, mint mindig. Nagyon intenzíven edzünk vele, és igen, fizikailag jól nézett ki, jól játszott.” - mondta Murray.
Murray nagy csatákat vívott már Nadallal és a jelenlegi világelső és Australian Open-címvédő Novak Djokoviccsal is, és örülne, ha újra összecsaphatna velük.
"Nyilvánvalóan szeretném, ha újra játszhatnék ellenük, ideális esetben a nagy tornák utolsó szakaszában, Ez olyasmi, ami nyilvánvalóan hiányzott, és nem volt rá lehetőségem. Őszintén szólva nem is emlékszem, mikor játszottam ellenük utoljára.
Nagyon régen volt már. Ha lehetőségem nyílik velük gyakorolni, azt még mindig nagyon-nagyon élvezem. Jó emlékeket idéz fel. De ideális esetben a tornák második felében szeretném ezt csinálni, nem pedig az első fordulókban, ha tehetem." - tette hozzá Murray.
picture

Andy Murray fénysebességre kapcsolva mentett hatalmasat, Dimitrov egy baráti pacsival válaszolt

via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés